tiistai 22. marraskuuta 2022

Taiteidenvälinen opetus: Kuvin kerrottua kirjoista

7.- luokkalaiset lukivat loka-marraskuussa koulukirjastosta löytyviä selkokirjoja. Kun kirjan oli lukenut, tehtävänä oli miettiä, mikä tapahtuma tai kohta kirjassa oli jäänyt erityisesti mieleen ja piirtää tästä kuva. Lopuksi kuvat koottiin näyttelyksi ja jokainen kertoi lukemastaan kirjasta piirtämänsä kuvan kautta juonesta, henkilöistä, tapahtumapaikoista ja mistä kirjassa piti ja/tai ei pitänyt. 


7A, 7B ja 7C

keskiviikko 9. marraskuuta 2022

9A:n oppilaiden TET-kokemuksia

9. -luokkalaiset olivat TET-harjoittelussa syyslomaviikon alla erilaisilla työpaikoilla. Miten oppilaat saavuttivat omat tavoitteensa harjoittelussa ja mitä harjoittelusta jäi mieleen? Alla muutama poiminta 9A-luokan oppilaiden kirjoittamista TET-raporteista.

"Saavutin omat tavoitteeni ja pomolta tuli myös hyvää palautetta."
"Tet-jakso oli mielenkiintoinen ja olin mielestäni hyvä tekemään töitä."
"Vaikka työ oli rankkaa, tein sitä koko ajan kunnolla."
"Tein työtehtävät huolellisesti ja hyvin. Toimin hyvin yhteistyössä muiden kanssa tai yksin. Olin myös mahdollisimman paljon oma-aloitteinen ja keksin itse ratkaisuja joihinkin tilanteisiin."
"Tet-jakso oli ihan okei. Oli hauskaa olla yhdessä kaverini kanssa samassa tet-paikassa. Hänen kanssaan työnteko sujui mukavasti."
"Omat tavoitteeni toteutui minun mielestä hyvin. Tet-jakso oli mielenkiitoinen ja monipuolinen. Olin ihan hyvässä paikassa ja siellä oli kivaa."
"Tet-paikkani oli mieluinen, koska tykkään olla lasten kanssa tekemisissä. Oli mielenkiintoista palata menneisyyteen ja muistella, minkälaista eskarissa oli. Huomasin, että eskari voisi olla mahdollinen työpaikka tulevaisuutta varten."
"Tet-jaksosta jäi paljon hauskoja ja hyviä muistoja."
"Huomasin olevani ahkera ja pitäväni erityisesti itsenäisestä työskentelystä."

Taiteidenvälinen opetus: Sarjikset eloon ja ääneen!

Taiteidenvälinen luokka 7A piirsi tänään kolmen hengen ryhmissä valmiiksi kolmen ruudun sarjakuvat, jotka on tarkoitus lähiviikkojen tunneilla herättää eloon digitaalisesti tai draaman avulla. Sarjakuviin tullaan lisäämään myös musiikkia ja/tai äänitehosteita.


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...