keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Taide-elämyksiä kasiluokkalaisille

Lokakuussa 8. -luokkalaiset ovat päässeet nauttimaan taiteesta kahden erilaisen vierailun kautta. Ennen syyslomaa oltiin Järvenpää-talolla katsomassa Horse Race Companyn nykysirkusesitystä Tattarmossen. Esitys oli saanut inspiraationsa Helsingin Tattarisuo-nimisestä alueesta ja siinä yhdistyivät niin lavastetaide, tanssi, sirkustemppuilu, valotaide kuin musisointikin. Esityksen jälkeen oppilaat kirjasivat ajatuksiaan nähdystä ja kuullusta Taidetestaajat-ohjelman sivuille.



Syysloman jälkeen 8. -luokkalaiset kävivät luokanvalvojineen Järvenpään taidemuseolla tutustumassa Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin teoksista koottuun näyttelyyn, jonka yhteydessä kuultiin erilaisten tyylisuuntausten kuten pointillismin, realismin ja impressionismin peruspiirteistä ja tavoitteista ja mietittiin, millainen taide on lähinnä omaa sydäntä. Näyttelyopas ohjasi miettimään, miten taide on muuttunut ajassa. Vierailun lopuksi suunniteltiin omia taideteoksia, jotka voisivat tulla julkisiksi taideteoksiksi kouluun.






Satuja ja kepparirataa valinnaiskurssilla

4.- ja 5.-luokkalaisia osallistui ensimmäisessä jaksossa kepparikurssille. Tällä alakoulun valinnaiskurssilla valmistettiin alusta alkaen itse keppihevonen. Työskentelyssä oli monta vaihetta, ja monenlaisia käsityötaitoja vaadittiin kone- ja käsin ompelusta sahaamiseen ja virkkaamiseen. Valmiit kepparit ovat upeita ja kaiken vaivannäön arvoisia!

Kurssin lopuksi mentiin pitämään kepparirataa Huvikummun ja Kissankulman iltapäiväkerholaisille. Iltapäiväkerholaisille luettiin myös ääneen 8A-luokan suomen kielen tunneilla kirjoittamia heppasatuja. Yhdessä vietetty iltapäivä oli mukava kokemus kaikille osallistujille - sekä isoille että pienille! 




perjantai 13. lokakuuta 2023

Rentouttavaa syyslomaa!

Syyslomaviikon alla perjantaina 13.10. oppilaat järjestivät tempauksen, jonka mukaan pukeuduttiin koulupäivänä pyjamiin. Mukana sai olla myös unileluja. Koulupäivän aikana käytävillä näkyi myös unitohveleita, unimaskeja ja pieniä tyynyjä. Näiden kuvien myötä ihanaa, rentouttavaa ja levollista syyslomaa kaikille!


tiistai 3. lokakuuta 2023

Kollaaseja sarjiskurssilla

Alakoulun valinnaiskurssilla Sarjikset koottiin kollaaseja aikakauslehtien kuvista ja vanhoista sarjakuvalehdistä. Tässä muutama upea teos...





.....lisäksi syntyi söpö kissakollaasi:


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...