torstai 8. huhtikuuta 2021

Uutistoimituksesta päivää!

 Osana Ylen Uutisluokka-toimintaa 7A-luokan äikän tunnilla oli maaliskuun lopussa vieraana Ylen toimittaja Kreeta-Maria Kivioja. Oppilailla oli mahdollisuus kysellä toimittajalta toimittajan työstä. Kysymyksiä oli valmisteltu etukäteen, ja lisää sai keksiä sitä mukaa, kun toimittajantyöstä ja uutistoimituksen arjesta kuultiin. Kreeta-Maria Kiviojaa haastateltaessa selvisi muun muassa, että uutisen tekeminen kestää muutamasta minuutista useaan kuukauteen riippuen aiheesta, uutislähetyksen kuvaavat robottikamerat ja televisiouutislähetyksen takana on monen eri ammattilaisen työpanos. Uutistoimittaja on myös aina vähän töissä, koska hyvä uutisaihe saattaa putkahtaa mieleen vaikkapa lenkillä koiran kanssa. Myös yleisö voi kertoa Ylen toimituksille uutisvinkkejä.


Korona-aika on vaikuttanut uutistoimitusten arkeen esimerkiksi sitä kautta, että uutisankkureiden tulee tehdä uutislähetyksiin televisiomeikki itse ja osa haastatteluista hoidetaan etäyhteyksin. Koska uutistoimittajien tulee olla cooleja ja rauhallisia nopeastikin muuttuvissa tilanteissa, tästä on ollut paljon hyötyä korona-ajan uutistoimitustyössä.


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...