perjantai 6. toukokuuta 2022

Aktiivista oppilaskuntatoimintaa

Järvenpään Yhteiskoulun oppilaskunnan hallitukseen kuuluu 29 jäsentä kaikilta luokka-asteilta. Jokaiselle jäsenelle on valittu varajäsen, joka osallistuu kokoukseen, jos varsinainen jäsen ei pääse osallistumaan. Oppilaskuntaa ovat tänä lukuvuonna vetäneet opettajista Liisa- ja Outi. 

Oppilaskunnan syksyn toiminta käynnistyi oppilaskuntapäivällä. Silloin koko porukka kokoontui yhteen aloittamaan lukuvuotta toisiinsa tutustuen ja toimintaa suunnitellen. Päivän aikana käytiin syömässä Hesburgerissa. Tunnelma oli innostunut!


Syksyn iso ponnistus oli jo toissa vuonna Lasten ja nuorten ääni Järvenpäässä eli LNÄ-hankekilpailussa menestyneen Roskat roskiin –hankkeen videon tekeminen. Video toteutettiin yhdessä ammattikuvaajan sekä Roni Backin kanssa. Oppilaskunnan edustajat pääsivät halutessaan osallistumaan kuvauksiin. Valmista videota katsottiin kaikissa Järvenpään kouluissa. 


Syksyn aikana oppilaskunta teki yhteistyötä yhteisöllisen oppilashuoltoryhmän kanssa. Kokouksessa oppilaat jaettiin neljään ryhmään, joissa koulun aikuiset keskustelivat oppilaiden kanssa kiusaamisesta ja sen ennaltaehkäisemisestä. Oppilailta nousi hyviä ajatuksia, jotka auttoivat koulun aikuisia koulun toiminnan suunnittelemisessa ja kehittämisessä. 


Loppuvuodesta oppilaskunta alkoi ideoida ja suunnitella vuoden 2022 LNÄ-kilpailuhankettaan. Kilpailuehdotukseksi valikoitui harrastusmessujen järjestäminen yhteistyössä muiden kaupungin toimijoiden kanssa. Kaikkien koulujen oppilaskunnan äänestivät kilpailuehdotuksista suosikkejaan, mutta meidän ehdotuksemme jäi harmillisesti jaetulle neljännelle sijalle eikä päässyt toteutukseen.

 

Kevään aikana kokouksessa kävi tutustumassa Erasmus-ohjelman kautta kouluumme tulleita espanjalaisia opettajia. Kerroimme heille meidän oppilaskuntamme toiminnasta. He olivat hyvin vaikuttuneita oppilaskuntatoiminnasta, sillä heidän koulussaan vastaavaa oppilaskuntatoimintaa ei ole. 


Kevään aikana toteutui myös jo syksyllä ideoitu välituntiskaba. Oppilaille järjestettiin erilaisia pallonheittokilpailuja. Kilpailuissa parhaiten menestyneet palkittiin lahjakorteilla. Varsinkin alakoulun oppilaat osallistuivat suurella innolla. 


Vappua edeltävänä perjantaina oppilaskunta järjesti puffetin koulun oppilaille. Puffetissa myytiin mokkapalaa, popcornia, mehua, limpparia ja karkkia. Puffet oli todella suosittu ja myyjillä piti kiirettä! 

Loppukeväällä on vielä edessä lukuvuoden toiminnan arviointia sekä pieni yllätys oppilaskuntalaisille! 


Kiitokset kaikille oppilaskuntatoimintaan tänä lukuvuonna osallistuneille! Ilolla kohti uutta aktiivista oppilaskuntalukuvuotta! :)

 



Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...