keskiviikko 7. syyskuuta 2022

"Parasta retkessä olivat Mustalammen maisemat ja ruoka"

Olimme Espoossa Nuuksion kansallispuistossa. Mukana retkellä olivat retkeilyn valinnaiskurssiin oppilaat ja opettajat. Ihmisiä yhteensä retkellä oli 15. Majoituimme teltoissa. 

Eväisiin kuului nuudeleita, makkaraa, leipää, nutellaa ja pasta carbonaraa. Rehtori toi myöhemmin vaahtokarkkeja grillattavaksi. 

Retken aktiviteetteihin kuuluivat muun muassa uiminen, kalastaminen, käveleminen ja grillaus. Yö metsässä oli kokemuksena huono. Yöllä oli todella kylmä ja extravaatetus ei auttanut. Retki olisi ollut mukavampi ennen kylmiä säitä. Parasta retkessä olivat Mustalammen maisemat ja ruoka. 

Seuraavalla kerralla olisi mielenkiintoista retkeillä jylhissä maisemissa esimerkiksi Lapissa. Suosittelemme varautumaan kylmiin säihin retkellä ja varsinkin metsässä yöpyessä lämpimillä varusteilla. Esimerkiksi pakkasta kestävä makuupussi on tarpeen, kun yöt ovat kylmiä.


Kirjoittajina 8C-luokan retkeilyn valinnaiskurssin oppilaita

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...