keskiviikko 5. lokakuuta 2022

6AC:n leirikoulupäivät: "Teimme kaikkea kivaa"

Osa 6AC-luokan oppilaista kävi syyskuun puolivälissä leirikoulussa Hauhon Ilorannassa, osa vietti vähän erilaiset päivät koululla. Mitä päivien aikana tapahtui? 

Raportit leirikoulusta

Olin leirikoulussa Ilorannassa. Iloranta sijaitsee Hauholla. Kuljimme Ilorantaan bussilla ja matka kesti noin 1,5h. Päätimme mennä Ilorantaan viime lukuvuonna ja meillä oli kolme muuta vaihtoehtoa sen lisäksi, esim. Suomenlinna.

Teimme kaikkea kivaa. Uitiin järvessä, suppailtiin ja saunottiin. Meillä oli seinäkiipeilyä. Teimme myös ruisleipää, josta sai tehdä itsevalitseman muotoisen. Me saimme iltalätyt ja mehua. Meillä oli illalla noin yhdeksän aikaan pimeäretki metsään, jossa söimme iltapalan. Ennen pimeäretkeä harjoittelimme pimeänäköä. Harjoittelimme sitä niin, että meidät ohjattiin paikoille huoneeseen niin, että meillä oli aluksi silmät kiinni ja kun kaikilla oli oma paikka, sai avata silmät ja valot sammutettiin ja piti katsoa mitä näki vai näkikö mitään. 

Meillä oli seuraavana päivänä kalastusta ja ravustusta. Meille pidettiin myös kuvasuunnistusta. Meillä oli myös paljon vapaa-aikaa, jolloin esim. kuvasimme tik tokkeja ja olimme leikkipuistossa ja trampoliineilla.

Opin kaikkea hauskaa esimerkiksi ravustusta ja uskalsin myös koskea elävään rapuun. Opin myös leipomaan ruisleipää. Opin kanssa pimeässä näkemistä ja sen kertomista. Kaikki oli mukavaa! Olisi ollut kivaa olla kauemmin leirikoulussa, koska olimme vain yhden yön.

*

Olin leirikoulussa Ilorannassa. Se sijaitsee Hauholla. Leirikouluun lähdin bussilla 12.9. klo 8.15 ja leirikoulusta lähdin 13.9. klo 15. Olin leirikoulussa, koska luokkamme keräsi vaivalla leirikouluun rahaa esimerkiksi myymällä Kakku Tukku -makeisia, Pilkkoset-yrityksen vaatteitta, ja moni vanhempi laittoi myös luokan tilille rahaa.

Tein leirikoulussa vaikka mitä, esimerkiksi kalastin ja ravustin, seinäkiipeilin, kuvasuunistin, leivoin ruisleipää ja illalla oli pimeäretki metsään ja ennen metsään menoa oli pimeäharjoitus. Söin leirikoulussa hyvää ruokaa, ja oka ruokailun jälkeen oli jälkiruoka. Vapaa-ajalla olin huoneessani ja olin leikkialueella. Se oli kivaa. Opin leirikoulussa ravustamaan ja kalastamaan. Opin myös tekemään ruisleipää. Leirikoulussa mukavaa oli uida ja saunoa ja ottaa ilo irti luonnosta. Nautin todella paljon maalla olemisesta.

Raportit päivistä koululla

Katsottiin elokuvaa, kun puolet luokasta oli leirikoulussa. Menimme myös Rantapuistoon leikkimään, pelaamaan jalkapalloa ja potkulautailemaan.

Mukavaa oli se, että sai tuoda herkkuja kouluun, potkulaudalla ajaminen parkeilla ja piiloleikki koulussa.

Seuraavana päivänä pelasimme lautapelejä ja olimme piilosta koko koulussa.

Oli mukavaa, kun lopuksi opettaja piilotti tikkareita luokkaan ja ne piti etsiä ja löytäjä sai syödä tikkarit.

*

Meillä oli kaksi kivaa koulupäivää, koska osa meidän luokan oppilaista oli leirikoulussa. Me äänestimme, mitä hauskaa haluaisimme tehdä niinä kahtena koulupäivänä.

Me kävimme retkellä Rantapuistossa ja itse pelasin jalkapalloa kavereiden kanssa. Me katsoimme myös elokuvan ja söimme herkkuja. Viimeisenä päivänä pelasimme lautapelejä ja olimme koko koulun piilosta. Siinä leikissä minä opin tuntemaan koulun tiloja paremmin.

Kirjoittajina 6AC-luokan oppilaita

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...