keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Yhes Yrityskyläs Lahes

Tammikuun 9. päivä palattiin joululomilta kouluhommiin, ja kevätlukukausi on käynnistynyt vauhdikkaasti. Osana opinto-ohjauksen tuntejaan 9. -luokkalaiset vierailivat Yrityskylässä Lahdessa tammikuussa. Yrityskylässä harjoiteltiin yhden päivän ajan yrittäjinä toimimista, ja moni oppilas kertoo vierailun ansiosta päässeen paremmin jyvälle siitä, mitä yrittäjyys on.

Yrityskylästä pidettiin, koska siellä käyminen edusti erilaista, toiminnallista koulupäivää. Vierailu antoi oppilaille toisaalta mukavan kuvan yrittäjyydestä, toisaalta yrittäjyys vaikutti osan mielestä vaikealta ja monimutkaiselta. Helppoa yrittäjyys ei oppilaiden mielestä ainakaan ole, ja siinä voi tulla niin ylä- kuin alamäkiäkin. Ei heikkohermoisille!

Mukavinta oppilaiden mielestä Yrityskylässä oli ryhmässä toimiminen ja yrittäjyyspelin pelaaminen. Peli tuntui aidolta, ja oli hauskaa, kun pelatessa oli koko ajan vähän kiire ja jotain tekemistä. Myös kilpailuhengestä pidettiin.

Kehitysehdotuksiakin keksittiin. Kaivattiin enemmän aikaa yrityspelin pelaamiseen.Tehdastoimintaa olisi osan oppilaista mielestä voinut hieman vaikeuttaa ja toimintaohjeita pelissä selkeyttää. Jonkun mielestä yrityskylävierailuja voisi olla vaikka joka vuosi, kaikilla luokka-asteilla.

 



Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...