perjantai 26. toukokuuta 2023

Tuunaamalla uusia kuteita

8. ja 9. luokan vaatetus- ja asustekurssin oppilaiden kevään projektina oli vanhan vaatteen tuunaus. Yhteistyökumppaniksi saatiin seurakunnan kirpputori Kirppu. Projektin aluksi tutustuttiin erilaisiin vanhan vaatteen korjaus- ja tuunausmenetelmiin sekä harjoiteltiin niitä tilkulle. Sen jälkeen mietittiin ja suunniteltiin, millainen tuunausprojekti kiinnostaisi toteuttaa. 


Kirpparilta saatiin lahjoituksena vaatteet, ja jokaiselle löytyikin mieleinen tuunattava vaate. Luokassa vaatteita sitten tuunattiin. Farkkuja mm. koristeltiin kangasvärillä ja helmillä. Farkkuja myös pienennettiin vyötäröstä ja levennettiin lahkeista. Yhdet farkut kokivat täydellisen muodonmuutokset, kun niistä leikatuista osista valmistui korsettitoppi. Kauluspaitoja muokattiin kirjomalla sekä lisäämällä laskoksia ja nyörityksiä. Valmiit työt ovat hienoja ja taatusti uniikkeja:




tiistai 23. toukokuuta 2023

Pizzaa Temalilla!

7A-luokka voitti nuorisotoimen järjestämän kevätlukukauden Skabojen skaban! Palkintopizzat limuineen nautittiin porukalla Temalilla toukokuun lopussa. Herkuttelun jälkeen pelailtiin Temalilta löytyviä pelejä, jutskailtiin ja höpöteltiin.

 


Temalille käveltiin koululta helteessä. Välillä piti stopata lepuuttamaan jalkoja 😅



Mitähän pizzoja on tilattu.....? Yhteiseen herkkuhetkeen kokoonnuttiin Temalin porukkapöydän ääreen!


Yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi, kuusi....pizzaa oli tilattu monta laatikollista! Kenellekään ei taatusti jäänyt nälkä! Hyvin maistui 😋

Kiitokset nuorisotoimelle kisasta ja kivasta palkinnosta ja 7A-luokalle onnea kisan voitosta!



Eduskuntavierailulla

Ysiluokat kävivät vierailulla eduskuntatalossa. Vierailulla kuultiin talon historiasta, arkkitehtuurista ja taiteesta sekä kansanedustajien työstä, demokratiasta ja äänestämisen tärkeydestä. 


Vierailun yhteydessä nautittiin piknik-eväät Oodin edustalla auringonpaisteessa. 



keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Yhdessä uudessa salissa

Uudisrakennuksemme salin toimivuutta testattiin tänään koko koulun kokoontumisella. Katsoimme yhdessä lyhytelokuvan. Tilaisuuden jälkeen palkittiin oppilaat, joiden suunnitelmien pohjalta uudisrakennuksen ikkunoihin on toteutettu ikkunateippauksia.
image0.jpegimage1.jpegimage2.jpegimage3.jpegimage4.jpegimage5.jpegimage6.jpegimage7.jpegimage8.jpeg

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...