keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Toukokuussa taidemuseolla

Toukokuun ensimmäisellä viikolla moni opetusryhmä vierailee tai on jo vieraillut kuviksen tunneillaan juuri auenneessa Järvenpään taidemuseon pysyvässä kokoelmanäyttelyssä. 

Näyttely esittelee Tuusulanjärven taiteilijayhteisön Eero Järnefeltin (1863–1937) ja Venny Soldan-Brofeldtin (1863–1945) taideteoksia. Mukana on myös yleisön suosikkeja. Taidemuseon oppaan opastuksen saattelemana oppilaat pääsevät seikkailemaan 1800- ja 1900-luvun taitteen Tuusulanjärvelle ja sen taiteilijakoteihin, merelle, Kolille, Pietariin ja Pariisiin – taiteilijoille merkityksellisiin paikkoihin. 

Näyttelyn interaktiivisen taulun kautta oppilaat pääsevät itse muuttumaan Vennyn luonnostelemiksi ”junatyypeiksi”, mönkimään tiensä pieneen luolaan Kolilla ja istahtamaan Tuusulanjärven taiteilijayhteisössä toimineen kirjailija Juhani Ahon Jorma-veneeseen. 

Osa oppilaista on tunnistanut Venny Soldan-Brofeldtin piirroksesta Milon Venuksen, johon on tutustuttu aiemmin kuvistunneilla. Eero Järnefeltin tunnelmallisesta Salon tyttö -teoksesta taas on saatu kuulla jännittävä tarina. 


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...