torstai 10. elokuuta 2023

Taiteidenvälinen opetus: Kansainvälistä nykytaidetta Sinkassa Keravalla

Taiteidenvälisen painotuksen luokat 7A ja 8A vierailivat elokuun ensimmäisen kouluviikon torstaina luokanvalvojapäivänä Keravan taidemuseo Sinkassa. Sinkassa oli esillä saksalaisen nykytaiteilijapariskunnan Rosa Loyn ja Neo Rauchin kuvataidenäyttely Das Alte Land - Ikiaikainen maa. Museo mieltää näyttelyn merkittävimmäksi tähänastiseksi näyttelykseen. Se on kerännyt vierailijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. 


Rosa Loy (s. 1958) ja Neo Rauch (s. 1960) ovat Saksan arvostetuimpia ja kansainvälisimpiä nykytaiteilijoita. Loy ja Rauch tekevät omia teoksiaan, mutta koska työskentely tapahtuu yhdessä, pariskunnan teokset vaikuttavat toisiinsa. 

Loyn ja Rauchin teoksissa on toistuvia elementtejä kuten mm. tuli, sähkö, kaksoisolennot ja virkamiesasuiset henkilöt. Etenkin Loy ammentaa teoksiinsa paljon aiheita ja yksityiskohtia kansantaruista, saduista, luonnosta ja mytologiasta. Näyttelyn opastuksessa kuultiin myös taiteilijoiden käyttämistä tekniikoista, esimerkiksi kaseiinin hyödyntämisessä maalauksissa.


Opastetun kierroksen jälkeen oppilailla oli tehtävänä ottaa näyttelyn teoksista kahdeksan valokuvaa: 2 yleiskuvaa, 2 puolikuvaa, 2 lähikuvaa ja 2 erikoislähikuvaa. Kuvat sai ottaa itseä kiinnostavista maalauksista tai teoksen osista, joita itse piti kauniina, rumina, outoina tai selkeästi vaikkapa jonkinlaisen tunteen, muiston tai mielleyhtymän herättäjinä. Valokuvia on tarkoitus hyödyntää jatkossa musiikin, kuvataiteen sekä äidinkielen ja kirjallisuuden oppilastöitä tehdessä.



https://www.sinkka.fi/nayttelyt-ja-tapahtumat/nayttelyt-nyt/


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...