keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

"Ei kaikkien kannata mopoa hankkia"

Liikennekasvatuskouluttaja Petri Tuovinen eli Mopo-Pete piti 8. -luokkalaisille liikennekasvatusluennon maaliskuussa. Luennon aikana tutustuttiin tilastoihin liikenneonnettomuuksista, kerrattiin liikennesääntöjä ja mietittiin yhdessä liikenneturvallisuuteen liittyviä asioita. Yksi näistä oli kerrata, mitä seurauksia koituu kortitta ajamisesta. 

Mopo-Pete on pitänyt liikennekasvatusluentoja jo pitkään, ja hänellä oli paljon omakohtaista kerrottavaa eri puolilla Suomea kuulluista ja kohdatuista liikenneturvallisuus- ja onnettomuustilanteista. Usein mopokolareissa esimerkiksi toistuvat samat asiat: päihtyneenä mopon käyttäminen, kypärättä ajaminen, liikennesäännöistä piittaamattomuus ja kavereille elvistely.

Luennolla puhuttiin paljon mopolla kulkemisesta, mopoliikennesäännöistä ja mopokortin hankkimisesta. Mopo-Pete kuitenkin korosti, etteivät suinkaan kaikki mopolla mitään tee. Usein on parempi kulkea jalkaisin tai pyörällä; kunto kasvaa ja luonto sekä kukkaro kiittävät. "Uudellamaalla on pääsääntöisesti hyvä ja toimiva julkinen liikenne. Ei kaikkien kannata mopoa hankkia", Mopo-Pete korosti.


Liikenneturvallisuusluennon koululle tarjosi Lions Club Järvenpää. Kiitokset!

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...