torstai 29. elokuuta 2024

Mainoksia uusista ruokatuotteista

8A- ja 8C-luokan oppilaat suunnittelivat omia ruokatuotteitaan. Niihin tehtiin äikän tunneilla mainokset. Tässä niistä osa. Mitkä tuotteet sinä ostaisit, jos ne joku päivä olisivat kaupassa?















perjantai 23. elokuuta 2024

Seiskojen toiminnallisessa vanhempainillassa

7. -luokkalaisten toiminnallisessa vanhempainillassa 22.8. 7. -luokkalaiset kokoontuivat koululle vanhempineen. Illan aluksi rehtoreista Asta Pekkala kertoi koulun käytänteistä ja esitteli 7. -luokkalaisten opettajat. Myös nuorisotoimen edustajat kävivät esittäytymässä.

Yhteisen osuuden jälkeen kierreltiin opetusluokkia. Kierroksella keskityttiin niiden oppiaineiden opetukseen, jotka alkavat 7. luokalla. Näihin kuuluvat mm. kotitalous ja fysiikka. Opinto-ohjaajien pisteellä pelattiin ammattibingoa ja tutustuttiin opoilun onnenpyörään. Opot kertoivat, millaista yhteistyötä opinto-ohjauksessa tehdään muiden oppiaineiden kanssa. 

Biologian ja maantiedon luokassa tutustuttiin luuranko-Sirpaan ja tunnisteltiin kehon luita. Hyvin pärjäsivät huoltajat testissä!


Kotitalouden luokassa käytiin läpi kotitaloudessa opiskeltavia asioita ja arviointiperusteita. Lopuksi huoltajilta testattiin mausteiden tunnistamista. Hyvin pärjäsivät huoltajat tässäkin tunnistustestissä!



Yhteisen toiminnallisen vanhempainiltaosuuden jälkeen kokoonnuttiin vielä luokanvalvojanluokkiin keskustelemaan luokan käytänteistä, tulevista yhteisistä asioista ja yläkoulun aloittamisesta.

Tervetuloa yläkouluun seiskat ja olkaa huoltajat opettajiin ja luokanvalvojiin yhteydessä aina tarpeen mukaan! 

maanantai 12. elokuuta 2024

Kartta keskustan Metsän eläimiä -taidereitistä

Yhteiskoulun 8A- ja 9A-luokan oppilaat maalasivat luokanvalvojapäivinä elokuun alussa suomalaisia metsäneläimiä Järvenpään keskustan sähkökaappeihin. Ne löytyvät alla olevan kartan mukaan katujen varsilta - käy ihastelemassa!



sunnuntai 11. elokuuta 2024

Taiteidenvälinen painotus: eläimiä keskustaa koristamaan

Hyvä kasvaa Järvenpäässä -asukasliikkeen tempauksen myötä Järvenpään keskustassa oli keväällä 2024 varattavissa sähkökaappeja maalauksia varten. Yhteiskoulun lukuvuoden 2024-2025 luokille 8A ja 9A varattiin kymmenen sähkökaappia koulun lähistöltä. Sähkökaappeihin suunniteltiin suomalaisiin luonnoneläimiin liittyvä teema, ja oppilaat luonnostelivat toukokuussa ja maalasivat elokuussa eläimet katukuvaan:











Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...