perjantai 11. lokakuuta 2024

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan. Ruokaa ja elämää ei voi erottaa toisistaan. Ruokaa tarvitaan ja siihen kytkeytyy perinteitä, historiaa ja erilaisia kulttuureita. Ruokailuun liittyy käytöstapoja, uskomuksia ja oppeja. Ruoka yhdistää mutta voi aiheuttaa myös ongelmia. 

Aikakauslehdet puolestaan tulvivat ruokakuvia. On reseptejä, mainoksia ja tunnelmakuvia. Mitä tapahtuu, jos ruokakuvasta leikkaa palan talteen ja jatkaakin sitä ihan toisella tavalla, vapaan assosiaation ja uudenlaisen sommittelun kautta? 

Uudenlaisia ruokatuotteita kehitellään kaiken aikaa lisää. Tämän päivän villi visio voi olla huomisen himoittu herkku. Maistuisiko sinulle Pez-jäätelö, Limonade Choco Balls tai Nocco Sunny soda -ksylitolipurukumi, jos ne joskus ilmestyvät kaupan hyllyille?

Entä mikä on lempiruokasi?

Muun muassa näiden teemojen ympärille rakentui ruokalaan tämän lukuvuoden ensimmäinen taiteidenvälisen painotuksen opetusryhmien oppilaiden näyttely Ruokaa! Näyttely on nähtävissä perjantaihin 8.11.2024 asti. Tervetuloa!


Inspiraatioteoksina näyttelyn teoksille toimivat Spartak Khachanovin valokuvainstallaatio sarjasta The Impersonal (2021-2023) Vantaan taidemuseo Artsissa kesällä 2024 sekä Simon Fujiwaran teokset Pieni maailma -näyttelyssä Nykytaiteen museo Kiasmassa syyskuussa 2024.

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...