tiistai 10. maaliskuuta 2020

Improvioitua rikosta seuraamassa Lahdessa

8. -luokkalaiset olivat Taidetestaajat-hankkeen myötä katsomassa improvisoitua rikosnäytelmää Lahden kaupunginteatterissa perjantaina 6.3.
Täydellinen rikos? on aina erilainen esitys, koska jokainen näytelmä improvisoidaan hetkessä yleisön ideoimia sanoja hyödyntäen. Päivän näytelmästä kehittyi moottorisahamurhanäytelmä, jonka yhtenä keskeisenä tapahtumapaikkana toimi kuvitteellinen Järvenpään kirkko.
Oppilaat kokivat nähdyn näytelmän kiinnostavana, outona ja hyvänä. Ymmärrystä herätti, ettei kaikki mennyt "ihan niin justiinsa", koska oli improvisaatiosta kyse. Se, ettei kukaan näyttelijöistä "jäätynyt" tai menettänyt pokkaansa missään kohtaa näytelmää, herätti ihastusta.
Esityksen jälkeen näyttelijöiltä sai taiteilijatapaamisessa kysellä teatterista ja improvisaation tekemisestä. Yleisöä kiinnosti esim. miten teatterin mimiikkaa harjoitellaan ja millä tavalla improvisoituihin kokoillan näytelmiin valmistaudutaan.

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...