torstai 5. maaliskuuta 2020

Tylsää, tylsää, oli niin tylsää…

8. -luokkalaisten kirjoittamien hyötytietojuttujen kolmannessa osassa annetaan neuvoja tylsyyden selättämiseen. Näillä eväin selviät tylsyyden labyrintista!
 Jos on tylsää, aluksi kannattaa miettiä, mitä voisi tehdä. Kannattaa tehdä jotain, josta pitää, ja ideoiden puuttuessa voi netistä löytyä hyviä ideoita, jos jaksaa etsiä. Netistä löytää esimerkiksi hyviä peli-ideoita kaverin kanssa pelattavaksi.
Monien mukaan LUKEMINEN KANNATTAA, jos tylsää. Voi jatkaa jotain kirjaa tai etsiä uuden vaikkapa kirjastosta. Myös kirjakaupoissa voi köydä.
Tylsyydestä pääsee usein myös eroon alkamalla liikkua ja käydä vaikkapa lenkillä. Silloin pysyy hyvässä kunnossa ja väistyy tylsyydeltä. Kaverinkin voi pyytää mukaan seuraksi, jos haluaa.
Jos mikään ei kuulosta hyvältä, voi kokeilla monia asioita vähän aikaa, kuten piirtämistä, leipomista tai vaikka tanssimista ja laulamista. Silloin alkaa keskittyä eri asioihin, ja tylsyys luultavasti alkaa väistyä.
Lemmikin omistava henkilö voi tehdä lemmikkinsä kanssa kaikkea mukavaa, kuten leikkiä ja opettaa temppuja. Lemmikki varmasti pitäisi siitä!
  1. Mene ulos ystäväsi kanssa tekemään jotain mukavaa. Voitte käydä vaikka syömässä.
  2. Leivo jokin kakku ja tarjoa se kavereille tai kokkaa jotakin.
  3. Meikkaa tai kiharra hiukset ja mene vaikka shoppailemaan. Tytöille kauneuteen liittyviä tekemisiä on paljon!
  4. Jos sinulla ei vieläkään ole tarpeeksi ideoita, piirrä tai maalaa. Päätä jokin aihe ja tee siitä piitrros. Kuvan voit ottaa netistä.
  5. Katso jokin kiva elokuva perheesi kanssa ja viettäkää mukava perheilta.
Neljä vinkkiä, kuinka vältät tylsyyden:
1.      Siivoa. Aina löytyy siivoamista kotoa. Voit järjestellä tavaroita ja imuroida tai vaikka mopata koko talon puhtaaksi.
2.      Opiskele. Kun on ylimääräistä aikaa, ota kirjat tai tietokone esille ja harjoittele tuleviin kokeisiin tai tee ylimääräisiä tehtäviä.
3.      Näe ystäviä. Jokaisella on joku tuttu, jota ei ole hetkeen nähnyt. Soita ja kysy kylään!
4.      Huolehdi itsestäsi. Ota itsellesi aikaa ja mene vaikka kylpyyn ja laita kasvojenkuorinta naamalle. Rentoudu ja nauti!
  • Selaa puhelinta tai tietokonetta.
  • Lataa outoja pelejä, selaa Pinterestiä, nettishoppaile, suunnittele glow up tai suunnittele jotain merkkipäivää.
  • Katso televisiota.
  • Pidä joku päivä leffamaratoni tai katso sarjoja.
  • Siivoa huone
  • Uppoudu vaatekaappisi syvempiin syövereihin tai tee pintasiivous. Voit myös mennä esim. autotalliin tai varastoon penkomaan vanhoja tavaroita.
  • Hengaa kavereitten kanssa.

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...