keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Hello Cambridge, Järvenpää calling!


6C-luokka on aloittanut yhteisen videoprojektin Dr. Martin Luther Kingin koulun 3. luokan kanssa. Koulu sijaitsee Massachuttesin osavaltiossa Cambridgen kaupungissa. Suunnitelmissa on aika ajoin lähettää koulujen välillä terveisiä, jakaa arjen kokemuksia ja oppia yhdessä vieraita kieliä. 

Tänään 6C:n oppilaat saivat katsottavakseen videon, jonka cambridgeläiset olivat tehneet koulustaan. Selvisi, että koulupäivät ovat paljon pidempiä kuin Suomessa, koska joka päivä on koulua kello 8-16. Monia yhteisiä oppiaineita on, mutta erojakin löytyi. Suomessa vain harvassa peruskoulussa on esim. mahdollista opiskella mandariinikiinaa.

6C mietti, mitä he haluaisivat kertoa ja näyttää omasta koulustaan ja kotikaupungistaan. Aluksi tehtiin lyhyitä esittelyvideoita ja otettiin valokuvia koulurakennuksesta, luokkahuoneesta ja koulun lähellä sijaitsevista urheilu- ja pesäpallokentistä. Tarkoituksena on myös kuvailla Järvenpäätä laajemmin, mm. Rantapuistoa, keskustaa ja Sibeliuksen patsasta.




Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...