torstai 26. elokuuta 2021

2AB KUPO-retkellä Aholassa

Kävimme Ahola -museossa, jossa meitä opasti Venny Soldan-Brofelt. Hän oli talon rouva ja taidemaalari. Aholassa asui myös Heikki ja Antti -pojat, Juhani Aho sekä piika. Venny suunnitteli kaikenlaista kuten mattoja, verhoja ja huonekaluja. Venny poisti esimerkiksi pöydästä kulmat, etteivät lapset löisi päitään pöydän kulmaan. Venny halusi, että aina oli jossakin pöydässä punainen pöytäliina. Venny käytti norsunluuta korujen tekoon. Tutkimme myös erilaisia kuvia, ja vanhat kuvat olivat mustavalkoisia. Siellä oli myös paljon alastomia taidekuvia. 


 

Yläkerrassa oli iso nukkekotirivitalo. Yhdessä hylätyssä talossa oli rosvonnäköinen asukas. Oikeasti se asukas ei vain oikein osannut pitää asunnostaan huolta. Yhdessä talossa luki, että Varokaa vihaista koiraa! Oikeasti se koira näytti kiltiltä. Herkut ja juomat taloissa näyttivät hyviltä, esimerkiksi iso määrä pannukakkuja. Yhden talon pihalla oli tikkataulu. Yhdessä talossa oli myös kummitus. Yhdessä pihassa oli myös tynnyrisauna. Taloissa oli myös paljon nukkeja. Yhdessä lasikaapissa oli piipunrasseista tekeillä oleva nukke. 


Koska emme voineet kaikki olla sisällä yhtä aikaa, niin puolet luokasta piti ulkotuntia. Etsimme ja tutkimme etanoita. Leikittiin tervapataa, banaanihippaa ja seuraa johtajaa. Teimme Kim-leikkiä erilaisilla lehdillä. Teimme luontokoodausta. Hypittiin hyppynarulla ja leikittiin keppihevosilla. 



Kirjoittajina 2AB-luokan oppilaat ja opet


Koulurauhan julistus ja Itämeripäivän viettoa

Koulurauha julistettiin täksi lukuvuodeksi keskiviikkona 25.8.2021 klo 10.00.Tänä lukuvuonna koulurauha julistettiin Sodankylässä, ja koulurauha julistettiin jo 31. kerran. Yhteiskoululla koulurauhan julistus kuunneltiin keskusradiosta aamupäivällä. Lukuvuoden koulurauhateemaksi on valittu turvallinen koulu. Koulurauhavuoden slogan Erilaisuus on rikkaus muistuttaa, että erilaisuus kuuluu elämään ja ketään ei saisi jättää ulkopuolelle erilaisuuden vuoksi. Miten sinä voisit lisätä avointa asennetta ja vähentää ennakkoluuloja toisi kohtaan?


Torstaina 26.8. 2021 oli Itämeripäivän vuoro. Teemapäivällä pyritään kiinnittämään huomiota Itämeren tilaan ja herättämään keskustelua Itämeren suojelusta. Teemapäivän huomiointi näkyi myös kouluruokailussa. Ennen ruokailua 5A-luokka mietti eri maiden ympäristöviranomaisiksi eläytyen, miten Itämeren tilaa voisi parantaa.





https://itameripaiva.fi/

 


keskiviikko 25. elokuuta 2021

Uutisia 7. luokkien Kuplasta

 

7. luokat kävivät nuorisotyöntekijöiden järjestämässä Kupla-ryhmäytymistapahtumassa. Äikän tunnilla tapahtumasta kirjoitettiin uutisia:


7. luokille Kupla Rantapuistossa 

 

7. luokkien Kuplassa oli erilaisia pisteitä. 

 

Maanantaina 23.8 Järvenpäänyhteiskoulun 7-luokkalaiset kävivät Järvenpään kuplassa Rantapuistossa. 7 kuplassa oli neljä pistettä, jossa neljä 7-luokkaa kävi vuorollaan. Jokaisella pisteellä oltiin noin puolituntia. Pisteitä järjesti kuraattorit ja nuoriso talon työtekijät. Pisteillä oli erilaisia leikkejä tai pelejä. Yhdellä pisteellä piti ratkaista ongelman ratkaisu kyky tehtäviä. Kupla alkoi 12.30 ja loppui 14.30. Kupla kesti noin kaksi tuntia. Kuplan aikana sää oli pilvinen mutta ei satanut. 

Yhdellä pisteellä jaettiin lopuksi lipukkeen, jolla saa herkun ja mehua Nuorisotalo Temalilla. 


Järvenpään Kuplassa tehtiin hauskoja tehtäviä

  

Maanantaina 23.8. Järvenpäässä seurakuntaopistoJärvenpään nuorisotalo ja koulukuraattorit järjestivät Järvenpään yhteiskoulun seiskaluokkalaisille kupla tapahtuman. Seiskaluokkalaiset pääsivät tekemään hauskoja tehtäviä seurakuntaopisto oli tehnyt vähän kosteamman sokko esteradan jossa oppilaat kävelivät esteradan läpi sokkona, kun vieressä ohjeisti pari. Lopussa toinen parista kantoi vettä kumihanskassa ämpäriin. Myöhemmin luokkien ämpärit mitattiin kyseessä oli kilpailu kisan voitti luokka 7C puolitäydellä ämpärillä. Nuorisotalo järjesti lautapelin jossa etsittiin lappuja ja tehtiin tehtäviä. 


 Järvepään Yhteiskoulun 7. luokkalaisille järjestettiin ryhmäytymispäivä. 

   

Järvenpään yhteiskoulun 7-luokkalaiset olivat rantapuistossa kupla tapahtumassa. Järvenpään perhetalo, kuraattorit ja nuoriso toiminta järjestivät 7-luokkalaisille ryhmäytymis päivän, jossa muun muassa oppilaat osallistuivat numerosuunnistukseen. “Kivointa oli ehkä miinakenttä leikki, jossa toinen parista ohjeisti toista samalla kun hän kulki läpi kentän vältellen esteitä. Sitten toinen parista otti reikäisen kumihanskan ja kuljetti sillä vettä kentän loppu päähän mahdollisimman paljon. Pelin voitti meidän 7C luokka”, kertoo Yhteiskoulun 7C-luokan oppilas. Oppilaat tykkäsivät toiminnasta ja toivoivat lisää samanlaista toimintaa.  

 

7. luokkalaisille hauska Kupla 


Seitsemäsluokkalaisten kisoissa tapahtui kummallinen käänne.


7.luokat lähtivät Kuplaan kello 12.15. Luokat saapuivat Rantapuistoon kello 12.25 ja alkoivat käymään eri pisteissä. Pisteissä 7. luokat pelasivat, leikkivät ja kisasivat. Lopuksi Kuplan ohjaajat kertoivat, mikä luokista voitti. Voittajaluokka oli 7C. Muut luokat ihmettelivät ja mettivät, miksi juuri luokka 7C voitti. Kello 14.30 7. luokat lähtivät kohti Järvenpään Yhteiskoulua. Koululla 7C ja 7C lähtivät kotiin ja 7B jäi vielä käsityön tunnille.


Seiskoille aktiviteetteja Rantapuistossa


Nuorisotyöntekijät pitivät kivan Kuplan seiskoille.


Nuoriso-ohjaajat pitivät 7. -luokkalaisille aktiviteetteja Rantapuistossa maanantaina 23.8.2021. Järvenpään kaupungin nuoriso-ohjaajat olivat kutsuneet Yhteiskoulun seitsemäsluokkalaiset Rantapuistoon. Siellä oli mm. seiskojen kesken kilpailu, kuka saa kerättyä eniten vettä vaikean radan avulla. Oli myös erilaisi ryhmätöitä, joissa piti käyttää ryhmätyövoimaa. Seiskaluokkalaiset pitivät nuorisotyöntekijöiden järjestämästä Kuplasta.


Uutisia kirjoittivat 7B- ja 7C-luokan oppilaat

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...