torstai 26. elokuuta 2021

2AB KUPO-retkellä Aholassa

Kävimme Ahola -museossa, jossa meitä opasti Venny Soldan-Brofelt. Hän oli talon rouva ja taidemaalari. Aholassa asui myös Heikki ja Antti -pojat, Juhani Aho sekä piika. Venny suunnitteli kaikenlaista kuten mattoja, verhoja ja huonekaluja. Venny poisti esimerkiksi pöydästä kulmat, etteivät lapset löisi päitään pöydän kulmaan. Venny halusi, että aina oli jossakin pöydässä punainen pöytäliina. Venny käytti norsunluuta korujen tekoon. Tutkimme myös erilaisia kuvia, ja vanhat kuvat olivat mustavalkoisia. Siellä oli myös paljon alastomia taidekuvia. 


 

Yläkerrassa oli iso nukkekotirivitalo. Yhdessä hylätyssä talossa oli rosvonnäköinen asukas. Oikeasti se asukas ei vain oikein osannut pitää asunnostaan huolta. Yhdessä talossa luki, että Varokaa vihaista koiraa! Oikeasti se koira näytti kiltiltä. Herkut ja juomat taloissa näyttivät hyviltä, esimerkiksi iso määrä pannukakkuja. Yhden talon pihalla oli tikkataulu. Yhdessä talossa oli myös kummitus. Yhdessä pihassa oli myös tynnyrisauna. Taloissa oli myös paljon nukkeja. Yhdessä lasikaapissa oli piipunrasseista tekeillä oleva nukke. 


Koska emme voineet kaikki olla sisällä yhtä aikaa, niin puolet luokasta piti ulkotuntia. Etsimme ja tutkimme etanoita. Leikittiin tervapataa, banaanihippaa ja seuraa johtajaa. Teimme Kim-leikkiä erilaisilla lehdillä. Teimme luontokoodausta. Hypittiin hyppynarulla ja leikittiin keppihevosilla. 



Kirjoittajina 2AB-luokan oppilaat ja opet


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...