maanantai 11. marraskuuta 2019

Kasit KUPOilemassa Järvenpään taidemuseolla

Me ja muut Yhteiskoulun 8. -luokkalaiset kävimme Koulujen Kulttuuripolku -vierailulla Järvenpään taidemuseossa 6.11. Taidemuseolla tutustuimme modernin taiteen näyttelyyn ja teimme havaintoja teoksista, mm.teoksesta Ateena ennen myrskyä. Modernin taiteen teoksissa ei välttämättä ole järkeä, mutta oli kiva koulupäivän aikana olla välillä muualla kuin luokkahuoneessa koululla. 

Kaikkia teoksia ei pystynyt ihan ymmärtämään. Jäi miettimään, miksi yhteen maalaukseen oli maalattu hirttoköysi. Joissain teoksissa oli yksityiskohtia, jotka eivät olleet välttämättä totta. Taiteilijalla vaikutti olevan  outo huumori. Hän on tehnyt maalausten lisäksi paljon muutakin: suunnitellut mattoja ja huonekaluja sekä tehnyt koruja. Mieleen näyttelystä jäivät mm. maalaus, jossa oli iso vesimeloni. Parasta oli kuulla, kuinka kilttejä taiteilijan kaverit olivat olleet: he olivat keränneet paljon kuponkeja, joilla saivat ostettua taiteilijalle kokonaisen leivän syntymäpäivälahjaksi!

Oli myös mahtavaa, että taidemuseolla oli puuhanurkka, jossa pääsi itse tekemään asioita.

8C:n oppilaat

Koulujen Kulttuuripolku Järvenpäässä: https://www.jarvenpaa.fi/--Kouluille--/sivu.tmpl?sivu_id=5773

Järvenpään taidemuseo: https://www.jarvenpaa.fi/sivu.tmpl?sivu_id=506;sid=506;

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...