torstai 21. marraskuuta 2019

”Parasta on, kun nuoret onnistuu ja löytää omia vahvuuksiaan”

Nuorisotyössä yhtenä työmuotona on koulunuorisotyö, jota tehdään kaikilla Järvenpään yläkouluilla. Tavoitteena on nuorten kohtaaminen, osallistaminen ja aktivointi sekä yhteisöllisyyden edistäminen. Koulunuorisotyössä käydään kaikki ikäluokat vuosittain läpi. Uudet 7. -luokkalaiset ryhmäytetään; 8.- ja 9.- luokkalaisille on nuorisotyön teematunnit. 8. -luokkalaisten tunneilla teemana on itsensä tunteminen ja ammatinvalinta. Tämän tarkoituksena on herätellä ajatuksia tulevaisuutta ja 9. luokan yhteishakua varten. Työmenetelminä ovat ominaisuuksien vaihtokauppa ominaisuuskorteilla, ominaisuusbingo ja ammatinvalintatesti. 9. -luokkalaisten tunneilla teemana ovat kesätyö ja nuorten palvelupiste Ohjaamon tarjoamat palvelut.





Nuorisotyön porukka järjestää erilaista vapaa-ajan toimintaa oppilaille 5. -luokkalaisesta lähtien. On avointa nuorisotilatoimintaa, pienryhmiä, kerhoja, retkiä ja tapahtumia. Nuorisotyön tukikohta on nuorisotila Temal, josta löytyvät nuorisotilan lisäksi kaikki nuorisotyöntekijät päällikköä myöten. Avoimen nuorisotilatoiminnan ja koulunuorisotyön lisäksi nuorisotyön työmenetelminä ovat erityisnuorisotyö, jalkautuva nuorisotyö ja nuorisotyö raiteilla. Kaikkien näiden työmuotojen yhteinen tavoite on edistää nuorten sosiaalista vahvistumista tuottamalla monipuolista toimintaa ja harrastusmahdollisuuksia sekä toimimalla aikuisina siellä, missä nuoret viettävät aikaansa. Tehtävää toteutetaan yhdessä nuorten, heidän vanhempiensa, erilaisten palvelujen sekä yhdistysten ja järjestöjen kanssa.

Mikä nuorisotyössä on nuorisotyöntekijöiden mukaan parasta? Kysymykseen vastasi kolme järvenpääläistä nuorisotyöntekijää:

”Parasta on, kun nuoret onnistuu ja löytää omia vahvuuksiaan”
”Nuoret, kun ne heittäytyy mukaan erilaisiin toimintoihin”
”Monipuolisuus. Mahdollisuus tehdä vaikka mitä, voi heittää työtä joustavassa työympäristössä. Nuorten kanssa tekeminen on aina mukavaa”
”Kohdata nuoria”
”Nähdä, kun nuoret löytää oman paikkansa kaveripiirissä ja vapaa-ajalla”


IG tili @nuortenjarvenpaa. 
TIKTOK tili @nuortenjarvenpaa.
Facebook:
  • Nuorten järvenpää
  • Nuorten vanhemmat – järvenpää




 


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...