torstai 6. helmikuuta 2020

Jos bloggaisin, mistä bloggaisin?

Jos bloggaisin, mistä aiheesta bloggaisin? Tätä mietittiin 3.-5. -luokkalaisten valinnaiskurssilla. Sitten hahmoteltiin omaa blogitekstiä. Kiinnostavia aiheita ovat ainakin TikTok, lemmikkieläimet, pelit ja pelaaminen, elokuvat ja harrastukset:

 
Erilaisia harrastuksia

Kaverini pelaa korista, hän tekee paljon koreja. Hänen joukkueessaan on paljon hyviä pelaajia. He pelaavat koulujen saleissa pallolla ja parketti tärisee kun pallo pomppii. Kaverini toinen harrastus on futis. Sitäkin pelataan pallolla. Kaverini tekee muiden pelaajien kanssa paljon maaleja nurmikolla. 



Toisen kaverini harrastus on partio. Siellä käydään monilla leireillä. Partiossa käydään myös usein jossain retkillä. Partiossa ulkoillaan myös paljon ja usein pitää varustautua hyvin. Tutkimme partiossa paljon asioita. 

Harrastukset ovat hyviä, koska siellä oppii ryhmätyötaitoja, koripallossa ja jalkapallossa oppii muita palloilulajeja. Partiossa oppii erätaitoja. Jos haluaa aloittaa uuden harrastuksen, kannattaa kysyä kavereilta mitä he harrastavat ja miten aloittaa harrastus. 

Elokuvien ystävänä 

Lempi elokuviamme ovat. James Bond, Angrybirdsthe lego movie, harrypotter.ne ovat hyviä koska no esim james bond on kiva koska  siinä tapahtuu vähän kaikenlaista siinä on aseita hauskuutta jopa kuolemia.Angry birds toisinaan on kiva ja ystävällinen mutta siellä muuten räjähtää ja paljon!The lego mooviessa rakennetaan aika paljon se on aika erillainen kuin kaikki muut mutta nehän on leegoja ps:ne tykkää kahvista. Harry Potter on erityinen sillä tapaa koska siellä taiotaan taika sauvilla. Lempi herkkujamme elokuvissa ovat popcorn, karkki ofc ja limu. Elokuvateatterit missä yleensä käymme on studio123 tai helsingin finkino.

Mikä on TikTok? 
Tik tok sosiaalisen median sovellus. Tik tokissa pystyy tehdä noin 15-sekunttisia videoita. Videoiden idea on pääosin lipsync, tanssiminen ja hidastetut videot. Videot tehdään yleensä musiikkiin.  
KUULUISIA TIK TOKKEREJA  
Charli damelio 
Charli damelio on kuuluisia tik tokkaajaCharli tekee pääosin tanssi tik tokkejaCharlilla noin 21,5 miljoonaaa seuraaja. Charli on myös tuttu hypehousesta 
Avani 
Avani on myös tuttu kuuluisasta käyttäjästä nimeltä thehypehouse. Avani tekee pääosin normi tik tokkeja, tanssi tik tokkeja, meikki ja pov tik tokkeja. Avani on Charlin yksi parhaimmista kavereista ja vierailee myös Charlin tik tokiessaAvanilla on noin 9,7 miljoonaa seuraajaa. 
Lilhuddy 
Lil huddy eli Chase Hudson on myös hypehousesta tuttu tik tokkaajaLil huddylla on noin 11,4 miljoonaa seuraaja. Chase tekee myös tanssi ja normi tik tokkeja 
KUULUISIA TIK TOKKEREJA SUOMESTA 
Justrelatable  
Justrelatable eli Alexandra on kuuluisa tik tokkaaja suomesta. Hänellä on noin 114,2 tuhatta seuraaja. Alexandra tekee huumorisia tik tokkeja, siksi hänellä on paljon seuraajia. Alexandra on myös tuttu thefypestä. 
Jennaaws 
Jennaaws eli Jenna on suomesta kuuluisa tanssi ja normi tik tokkaaja. Jennalla on noin 135,5 tuhatta seuraaja. Jenna on myös tuttu thefypestä. 
Leevirasmus 
Leevi on huumorisia ja tanssi tik tokkeja tekevä tik tokkaaja. Leevillä on noin 55,2 tuhatta seuraajaa. Leevi harrastaa tanssia ja tekee siitä tik tokkeja. Leevi on myös thefypessä. 



Minä ja pelit

Minecraft on Hiekkalaatikkomainen video-peli. Pelin kehityksen aloitti ruotsalainen Markus “Notch” Perrson, ja kehitystä jatkaa Perrsonin perustama yritys Mojang. Peli julkaistiin 16. Toukokuuta 2009 ja se siirtyi beta vaiheeseen 20. joulukuuta 2010. Minecraftissa voi mennä “Selviytymis tilaan”  Selviytyjässä pelaajan täytyy selviytyä luonnossa. Pelissä voi kaivaa, mennä luoliin?? Pelaajalla on 10 Sydän palkkia. 

Geometry Dash on Robtopgamesin eli Robert Topalan vuonna 2013 älypuhelimille julkaisema tasohyppelypeli. Peli on saanut paljon vaikeutta muun muassa 

Olemme pelanneet kaikenlaisia pelejä. Parhaat pelit tarjoavat tekemistä, mutta en ole oppinut peleistä mitään 
Pelit ovat kivoja.

 Lemmikiksi kani, koira vai kissa?

Kaneja on eri luonteisia, esimerkiksi ujoja, energisiä, leikkimielisiä ja paljon muita luonteita. Kaneja voi myös halutessasi taluttaa mutta jos kani ei pidä siitä niin älä pakota kania siihen. Kani ei ole hihna eläin, kun kani pysähtyy odottamaan että kani haluaa lähteä pois eli ei saa vetää hihnasta. Kanejen kanssa voi harrastaa 
Mulla on kani Hän on 3-vuotias Hänen Synttärit on Vappuna eli 1 Toukokuuta.  
Kanini syö heinää,Kanin ruokaa ja Porkkanaa. Kanin kanssa on kiva Mennä ulos. 
Kanini näyttää Valkoiselta kanilta, jolla on ruskeita täpliä. Kanini on Erittäin ujo mutta hän on myös Rohkea ja Söpö. 


Koiria on monen rotuisia esimerkiksi HaskiBuldok ja Cihuahua. Koirat on hauskoja ja niiden kanssa kannattaa leikkiä paljon. Jos olet halunnut ostaa koiran tai koiria niin kannattaa ostaa pentu. Pentua kannattaa kouluttaa. Pennun pitää oppia seuraamaan, istumaan makaamaan ja tänne huutoa noudattamaan. Muista antaa vettä ja ruokaa. 
Mitä koirille kannattaa ostaa ruuaksi? Koirille kannatta antaa ruuaksi muroja jos koirasi on allerginen  jollekkin mitä siinä ruuassa on niin älä osta sitä vaan katso jotain semmosta ruokaa jossa ei ole sitä mihin koirasi on allerginen.  
Mitä leluja kannattaa ostaa koirille? Koirille kannattaa ostaa  vinku, pehmo tai kumi leluja. Koiran hoito vaatii aika paljon hommia ainaskin pentuna, mutta aikuisena se ei tarvitse enää paljon aikaa. Pentukoira vie paljon aikaa elämästä kun se ei kauheasti osaa vielä olla yksin ja voi tehdä tyhmyyksiä.  
Jos aikoo hankkia koiran kannataa varustautua siihen  


Mun koira on 2-vuotias se täytti 2 jouluna 22. päivä. Rotu on jackrusselinterrieri. Koirani on aika villi tykkää viaraista kun meille tulee viaraita se alkaa hyppiä. Koirani tykkää myös leikki sisällä ja ulkona ja tykkää esim vetää leluja ja keppejä ja myös että sille heitetään keppejä ja palloja. Ravinto patu syö 5liha palloa aamulla sekä illalla. 



Kirjoittajina ja kuvittajina Mediataidot ja kuvakerronta somessa -valinnaiskurssin oppilaat luokilta 3,4 ja 5   

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...