keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Kirjekavereita Turussa

3A-luokalla on kirjekaveriluokkana turkulaisen Teräsrautelan koulun 3. luokka. Luokkien välinen kirjeenvaihto on alkanut siten, että puolin ja toisin on kirjoitettu ja lähetetty lyhyet kirjeet, joissa kerrotaan, millaisia oppilaita luokilla on: esimerkiksi mistä he pitävät, mitä harrastavat ja ketä omaan perheeseen kuuluu. Kirjeissä on voinut kysyä kuulumisia ja vaikkapa harrastuksiin liittyviä asioita, jotka kiinnostavat. Samalla on opeteltu, miltä näyttää vanha kunnon perinteinen, käsin kirjoitettu kirje 🙂 Kerrottavaa ja kyseltävää on löytynyt mm. joulunvietosta ja omista lemppariasioista vapaa-ajalla.


Joulun alla luokat lähettivät toisilleen joulutervehdyksiä, ja Teräsrautelan koulun kolmasluokkalaiset ovat voineet lukea Yhteiskoulun 3A:n oppilaiden kirjoittamia konsonantti- ja joulutarinoita sekä Heurekan-retken jälkeen kirjoitettuja tekstejä tästä blogista. 



Lähitulevaisuudessa suunnitelmissa on tehdä kirjekavereille mainokset, joissa esitellään omaa kotikaupunkia sekä laatia tarinat yhteiskirjoittaen turkulaisoppilaiden kanssa. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa kirjekaveriluokkien oppilaat kohtaavat kasvotusten jommassa kummassa kaupungissa tai jossain ihan muualla...?


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...