maanantai 19. lokakuuta 2020

Oppilaskuntapäivässä tutustuttiin, ideoitiin, keskusteltiin ja herkuteltiin

 


Koulumme oppilaskunnalle järjestyi mahdollisuus työskennellä yhdessä kokonainen aamupäivä syysloman alla. Paikalla oli edustaja lähes jokaiselta koulumme luokalta, ja mukana olivat niin pienet kuin suuremmatkin oppilaat sekä yleisopetuksen että vaativan erityisen tuen kaikilta luokilta (1.- 9. lk).

Päivän aluksi loimme säännöt työskentelylle. Sovimme, että kaikkien mielipiteitä kuunnellaan ja kunnioitetaan. Ensimmäisen tunnin aikana tutustuimme toisiimme erilaisten pari- ja ryhmäharjoitusten avulla. Oppilaat olivat aivan loistavasti mukana ja meidän ohjaajien oli ilo seurata oppilaiden työskentelyä!

Toisella tunnilla pidimme oppilaskunnan kuukausittaisen kokouksen. Kävimme läpi ajankohtaisen tilanteen viime keväänä Lasten ja nuorten ääni -hankekilpailussa menestyneen Roskat roskiin –hankkeemme osalta. Hanke jäi viime keväänä koronan takia toteuttamatta, mutta on nyt työn alla tänä lukuvuonna.

Lisäksi kävimme läpi ideoita ja ehdotuksia, joita oppilaskunnan edustajat olivat keränneet luokistaan välituntivälinehankintoihin liittyen. Yläkoulun oppilaat keskustelivat myös välitunneista ja niiden sujuvasta organisoinnista sisä- ja ulkovälitunteihin. Kokouksen lopuksi ehdimme vielä miettiä, mitä kivaa voimme toteuttaa koko koulun oppilaiden kesken (vaikka korona juuri nyt rajoittaakin tekemistä). Keksimmekin pari aika kivaa ideaa, jotka varmasti toteutamme!

Kokouksen jälkeen seurasi päivän odotetuin osuus: lounas Hesburgerilla. On kätevää, kun koulu sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa, ja kävellen pääsee nopeasti moneen paikkaan!

Lounaan jälkeen ehdimme vielä pienryhmissä pohtia, millainen on hyvä koulu. Lisäksi mietimme, millä tavalla unelmien koulussa oppilaat ja opettajat kohtelevat toisiaan. Oppilailla olikin todella hyviä ajatuksia ja huomioita, ja näitä tulemme vielä työstämään lisää.

Oppilaskuntalaisten mielestä päivä oli tosi mukava. Tutustuimme vähän paremmin toisiimme. Tuttujen kavereiden kanssa onkin sitten helppoa ja kivaa jatkaa antoisaa oppilaskuntatyöskentelyä!

Kirjasivat oppilaskunnan ohjaavat opet Liisa T. ja Nina 


 

 

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...