maanantai 5. lokakuuta 2020

Osallistu lukutempauksiin!

 

Osallistu lukutempaukseen, voita lahjakortti!

Tänä lukuvuonna Yhteiskoululla on kaksi koko koulun yhteistä lukutempausta, joihin olemme saaneet paikallisen Suomalaisen Kirjakaupan mukaan 🙂 Syyslukukauden tempauksessa luetaan omavalintainen novelli tai romaani ja kirjoitetaan sen pohjalta fanifiktiota. Alla tarkemmat ohjeet. Hyvien tekstien lähettäneiden kesken arvotaan Suomalaisen Kirjakaupan lahjakortteja.

Syyslukukausi: Fanifiktiota omasta lempikirjasta

Lue jokin novelli tai kirja ja kirjoita sen pohjalta fanifiktiota. 

Fanifiktio on fanien tuottamaa fiktiivistä tekstiä, jossa lähtökohtana on käytetty jotakin olemassa olevaa teosta. Fanifiktiossa alkuperäisen teoksen juonta ja näkökulmaa on yleensä muokattu tai laajennettu. Fanifiktio voi siis poiketa alkuperäisen teoksen juonesta tai luonnekuvauksista. Kirjoittajat voivat muun muassa sepittää henkilöhahmoille menneisyyden ja tulevaisuuden tai täydentävää alkuperäistarinan tapahtumia. On myös mahdollista luoda uusia henkilöitä tai nostaa esiin sivuhenkilöitä, joiden ympärille kehitetään uusia tarinoita. 

Lähetä kirjoittamasi fanifiktio omalla nimellä ja luokkatunnuksella varustettuna viimeistään maanantaina 30.11.2020 sähköpostitse Katille (kati.sakkinen@edu.jarvenpaa.fi). Kirjoita mukaan, minkä teoksen pohjalta olet fanifiktiosi kirjoittanut.

Palkinnot: Suomalaisen Kirjakaupan lahjakortit. Palkinnot arvotaan hyvien töiden lähettäneiden kesken.

Luku- ja kirjoittamisintoa! 🙂
 
 


 

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...