maanantai 11. huhtikuuta 2022

Työelämään tutustumassa


8. luokalla työelämään tutustutaan viikon verran. TET-viikolla 8A-luokan oppilaat olivat tutustumassa työelämään mm. päiväkodissa, vaateyrityksessä, pizzeriassa ja elokuvateatterissa. Millaisin tavoittein 8A-luokan oppilaat lähtivät TET-viikolle? Millainen kokemus TET oli? Alla muutama poiminta oppilaiden kirjoittamista TET-raporteista.

"Tet-jakson aikana pyrin oppimaan mahdollisimman paljon työelämästä olemalla kokoajan kuulolla ja osallistumalla työntekoon ahkerasti."
"Tavoitteeni työharjoittelussa oli onnistua ja kehittää itsevarmuutta. "
"Tavoitteenani oli päästä tutustumaan opettajan työhön. Olen aina miettinyt, miltä tuntuisi opettaa lapsuuteni koulussa.""Tavoitteena oli tutustua asiakaspalveluun ja saada tet-paikalta kesätyö."
"Jakson tavoitteenani oli saada kokemusta työelämästä ja asiakaspalvelusta. Halusin myös tutustua farmaseutin alaan, koska se on työnä kiinnostanut minua."
"Halusin tet-jaksollani saada kokemusta siitä, millaista olisi palvella asiakkaita ja pyörittää elokuvateatteria. Tavoitteeni oli viettää mukava ja onnistunut tet-viikko."
"Halusin päästä tutustumaan Intersportin tiloihin ja mitä siellä arkisin tapahtuu, ja halusin onnistua tehtävissäni."
"Tavoitteeni toteutuivat hyvin, koska menin aina työpaikalle hyvällä mielellä ja halusin tehdä työt hyvin. Sain hyvää palautetta työnteostani."
"Sain tehtyä kaikki tavoitteeni ja sain kiitettävää palautetta."
"TET-viikkoni meni hyvin ja odotusten mukaisesti. Sain tavoitteitani täytettyä ja sain myös itsevarmuutta uusissa asioissa. "
"Tet-jakso oli mielenkiintoinen kokemus. Minä voisin tehdä sen uudestaan."
"Pidin tet-paikastani paljon. Nautin opettamisesta ja tykkäsin liikunnan opettamisesta. Muutenkin pidin lapsien kanssa tekemisestä, vaikka olin menettää hermot, kun lapsia ei hiljentänyt mikään."
"Tet-jakso oli ihana kokemus. Opin asiakaspalvelua sekä kaupassa työskentelyä. Huomasin, että tykkään asiakaspalvelusta tosi paljon. Tavoitteiden saavuttaminen edellytti oma-aloitteisuutta."
"Toteutin omat tavoitteeni hyvin, koska osasin heittäytyä erilaisiin työtehtäviin. Työnantajani sanoi, että voisi ottaa minut uudelleenkin töihin ja tarjoaa töitä minulle, kun mahdollista.
"Tet oli mukava kokemu,s koska ilmapiiri oli rento. Minua kehuttiin hyväksi asiakaspalvelijaksi ja ahkeraksi."
"Tet-jakso oli ihan mukavaa, koska se oli pientä vaihtelua kouluun."
"Tet-jakso oli mielestäni kivaa vaihtelua ja opin paljon uusia asioita. Se oli ensikokemukseni työelämästä. Opin toimimaan kohteliaammin ja olin reipas tarpeen tullen. Huomasin, että asiakaspalveluun tarvitaan paljon sosiaalisia taitoja ja se on välillä aika rankkaa. Tunnuin kuuluvani työyhteisöön."

Sitaatit on poimittu 8A-luokan oppilaiden TET-raporteista

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...