perjantai 3. maaliskuuta 2023

Vierailulla Hyvinkään käräjäoikeudessa

 

9. -luokkalaisia kävi vierailulla Hyvinkään käräjäoikeudessa talviloman jälkeen. Tässä yksi oppilaiden kirjoittamista raporteista vierailun jälkeen:

 

Kävimme tutustumassa 28.2.2023 Hyvinkään käräjäoikeudessa, ja pääsimme seuraamaan oikeudenkäyntiä. Tiistaina aamulla matkustimme junalla Ainolasta Hyvinkään asemalle ja sieltä kävelimme oikeustalolle muutaman minuutin. 


Aluksi meidän oli tarkoitus mennä seuraamaan erästä toista istuntoa, mutta se peruuntui, sillä syytettävä ei saapunut paikalle. Hetken odottelun jälkeen pääsimme kuitenkin toiseen istuntoon, jossa puolet luokastamme alusta asti olivat. Menimme siis hieman myöhässä seuraamaan oikeudenkäyntiä ja alku jäi näkemättä. Seurasimme loppujen lopuksi noin 1,5 h istuntoa.  


Oikeudenkäynnissä oli mukana kolme syytettyä, syyttäjä, tuomari, sihteeri ja kahden syytetyn asianajajat. Kesken istunnon tuomari soitti myös todistajalle, joka oli nähnyt yhden rikoksen tapahtumat. 


Istunnossa selvitettiin kolmea rikosta. Ensimmäinen oli varastaminen, toinen huumausaineisiin liittyvä rikos ja kolmas liikenteen vaarantaminen. Rikosten tekijöitä oli yhteensä kolme, joista yksi oli itse paikalla ja kaksi videopuhelun välityksellä.  


Mielestäni istunnon seuraaminen oli mieleenpainuva ja kiinnostava tapa oppia yhteiskunnasta. Vierailu oli kiva ja uusi kokemus, josta sai hyviä näkökulmia tulevaisuutta varten.  



Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...