maanantai 17. huhtikuuta 2023

Valomiekkoja, nukketaloja ja majakoita!

7. -luokkalaisten puoli lukuvuotta kestäneet käsityöprojektit ovat valmistuneet! Tehtävänä oli suunnitellatoteuttaa ja dokumentoida esine, joka toimii valonlähteenä. Ennen suunnittelua tutustuttiin erilaisiin materiaaleihin ja niiden ominaisuuksiin lyhyen luennon ja toiminnallisten harjoitusten kautta. Suunnittelussa lähdettiin liikkeelle käyttäjänäkökulmasta. Sen jälkeen pohdittiin käyttötarkoitusta ja tarkoitukseen sopivia materiaaleja. Oppilaat suunnittelivat muutaman erilaisen työidean, josta yksi valikoitui toteutukseen. Työvaiheita mietittiin etukäteen ja työn etenemisestä pidettiin projektipäiväkirjaa.

Töiden valmistaminen kesti monta kuukautta, mutta valmiit työt ovat panostuksen arvoisia! Kaikki valonlähteet esiteltiin omalle ryhmälle. Projektitöinä valmistui muun muassa valomiekkoja, pöytä- ja seinävalaisimia, nukketaloja, erilaisia valaistuja peilejä, laatikoita, kruunuja, majakoita, koirankoppi, kissan talutushihna sekä erilaisia lyhtyjä ja muita koriste-esineitä. 


Kuvissa 7A-luokan oppilaiden valmiita töitä

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...