torstai 28. syyskuuta 2023

Suvirannassa syysretkellä

Seitsemäsluokkalaiset kävivät luokanvalvojineen vierailulla Suvirannassa 21.9.2023. Suviranta sijaitsee Tuusulanjärven rannalla ja on Eero ja Saimi Järnefeltin taiteilijakoti, jossa asutaan edelleen.    

Koululta lähdettiin kävelemään kohti Suvirantaa klo 12.30. Perillä Suvirannassa odotti opas, joka kertoi Suvirannasta ja sen puutarhasta.   

  

Suvirannan mieleenpainuvimpia asioita oppilaille olivat puutarhan isot puut, erityisesti yksi tammi. Siihen teki mieli kiivetä. . Pihapiirissä näkyi olevan myös sauna. Seinässä kiemurteli kasvi ja jossain näkyi olevan vaakatasossa oleva ruskea linnunpönttö. Oravan ruokintapaikkana toimii puuveistos, jossa on oravan kuva.  

 

Sisätiloista mieleen jäivät muun muassa ihana hirren tuoksu ja puulattia. Mietittiin, onko talossa hiiriä. Huomio kiinnittyi myös tauluihin ja ikkunoihin. Yhdessä taulussa lintu raateli toista lintua. Yläkerrasta tuntui kuuluvan askelia; talossa asutaan edelleen. Talosta on hieno näkymä järvelle; Tuusulanjärven rantaan on vain muutama metri. Shakkipöydän äärellä on ehkä mukava pelata vihreän takan loimuttaessa lämpöä taloon. Monen mielestä takan reunassa oleva taideteos (kissaksi maalattu kivi) oli pelottava

   

Takaisin koululle Suvirannasta lähdettiin klo 14 aikoihin. Retki kokonaisuudessaan kävelymatkoineen oli kiva ja toi hyvää vaihtelua koulunkäyntiin. Oli vähän tylsää, kun mihinkään Suvirannassa ei saanut koskea, mutta hienon ateljeen, huonekalujen ja puutarhan näkeminen oli mukavaa. Kävellessä kaverin kanssa oli mainiota jutella.  

 

https://www.jarvenpaantaidemuseo.fi/suviranta

 


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...