sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Aurinkokuntia, tähtikuvioita ja astronauttitansseja

 Tammikuun ajan 2AB-luokassa ihmeteltiin, ihasteltiin ja tutkittiin avaruutta. Mielenkiintoinen aihe tempaisi mukaansa koko luokan ja teemaa käsiteltiin monipuolisesti eri oppiaineissa:

  • Kuvataiteen tunneilla piirrettiin vahaväreillä aurinkokunta ja askarreltiin vessapaperirullasta raketti. Lisäksi tutkittiin tähtikuvioita ja taiteiltiin omat tähtikuviot. Avaruusvärityskuvat ja yhteiset taulupiirrokset innostivat tokaluokkalaisia. 
  • Suomen kielen tunneilla luettiin avaruuskirjoja, muodostettiin avaruussanoista ryhmissä runot sekä kirjoitettiin omia avaruustarinoita.
  • Varhennetun englannin kielen harjoitustuokioissa piirrettiin avaruusoliot ohjeiden mukaan. Avaruusoliot olivat mukana myös ilmaisuharjoituksissa, joissa oppilaat pääsivät mm. eläytymään maahan saapuneiksi avaruusolioiksi.

    Välijumpissa päästiin pomppimaan astronautteina tanssivideoiden mukana. Ryhmätyöskentelyä harjoiteltiin tekemällä ryhmätyöt ryhmiä kiinnostavista aiheista. Upeasti onnistuneiden töiden aiheina olivat mm. galaksit, eri planeetat ja musta aukko. Jakso huipentui Among Us -pelin tyyppiseen yhteiseen leikkiin ja tehtäviin. 













Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...