perjantai 21. toukokuuta 2021

“Opin, että elämä oli ihan erilaista kuin nyt."

 5A opiskeli projektiluontoisesti historian tunneilla Suomen esihistoriaa. Ensin oppilaat jaettiin ryhmiin, joissa käytiin läpi joku oppikirjan kappaleista. Sen jälkeen ryhmät hajotettiin ja muodostettiin uudet ryhmät niin, että jokaisessa ryhmässä oli eri aihetta opiskellut oppilas. Tämän jälkeen oppilaat opettivat toisilleen opiskelemansa kappaleen keskeiset asiat. Kun kokonaisuus oli käyty läpi, alettiin tehdä pienoismallia esihistoriallisen kylän asumuksesta tai kylästä.

M

Pienoismallista tuli olla nähtävissä, millaiselle paikalle kylä oli rakennettu, miten omavaraisia oltiin, millaista oli kansanusko, miten puolustauduttiin vihollisilta ja millaisia vaikutteita kaupankäynti kiertävien kauppiaiden kanssa toi esihistoriallisella ajalla eläneiden suomalaisten elämään. 

       

      

Mitä projektin aikana opittiin? 


“Opin, että elämä oli ihan erilaista kuin nyt. Myös siitä, että sotia ja hyökkäyksiä oli paljon. Piti metsästää ruokaa ja vesi piti hakea järvestä. Myöskin sen, että ihmisillä oli paljon eri uskontoja.” 


“Meidän ryhmällä oli hyvä työskentelytapa. Opiskelu ryhmissä on paljon hauskempaa kuin yksin ja pienoismallin tekeminen oli tosi hauskaa.” 

“Opin paljon suomalaisten elämästä ja uskonnosta siihen aikaan. Muun muassa tiedän, kuka Tapio on ja miten ja mihin suomalaiset uskoivat. Opin kaupankäynnistä ja esineitä mitä silloin oli. Myös uusi asia linnavuori tuli tutuksi. En edes aikaisemmin tiennyt, että Suomessakin oli luolamaalauksia. Opin paljon myös aseista ja työkaluista.” 


Kommentit kerätty 5A-luokan oppilailta





Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...