tiistai 11. toukokuuta 2021

Puluboi-kirjailija Veera Salmi etävieraana

 Puluboi-kirjailija Veera Salmi etävieraana


Kolmosluokkien kirjailijavieraana tiistaina 11.5. oli lastenkirjailija Veera Salmi. Salmi on kirjoittanut jo useita Puluboi-kirjoja.

Salmi kertoi, että hän ei ollut itse 3. luokalla mikään himolukija, mutta hän ymmärsi työskennellessään päiväkodissa, että haluaisi alkaa kirjoittaa omia kirjoja. Yksi Salmen omista lempikirjoista on Fedja-setä, kissa ja koira

Salmi kysyi päiväkodissa työskennellessään lapsilta, millaisista kirjoista he pitävät. Lapset toivoivat Salmelta mm. vitsijuttuja, iloisia ja surullisia henkilöitä sekä mainoskatkoja. Sellaista kirjaa ei ollut olemassakaan, joten Salmen täytyi kirjoittaa se itse. Idean Puluboista Salmi sai pulusta, joka lähti seuraamaan häntä torilta.

Mitä ajatuksia kirjailijan vierailu herätti kolmosluokkalaisissa? Millaiselta kirjailijan työ vaikuttaa?

Kolmosluokkalaisten mielestä kirjailijan työ vaikuttaa mielenkiintoiselta ja hauskalta. Uutta tietoa kirjailijantyöstä oli muun muassa, että yhden kirjan kirjoittamiseen voi kulua usea vuosi ja saman kirjan saattaa joutua kirjoittamaan useamman kerran ennen kuin se saa lopullisen, julkaistavan muotonsa. Kirjailija myös tarvitsee hyvän mielikuvituksen, koska ilman sitä on hyvin vaikea kirjoittaa. Oikea elämä tarjoaa usein hyviä ideoita kirjoittamiseen ja kirjojen hahmoihin!

Oppilaat kysyivät kirjailijalta mm., onko Puluboi aito ja mikä mainos kirjoissa on kirjailijan itsensä mielestä kaikista hauskin. Oppilaita kiinnosti myös, miltä tuntuu olla kirjailija ja onko kirjailijantyö joskus vaikeaa.



https://otava.fi/kirjailijat/veera-salmi/



Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...