maanantai 18. lokakuuta 2021

Mielipidekirjoitus: Harrastukset tekevät iloiseksi

Harrastukset tekevät iloiseksi 

Harrastan jalkapalloa ja jääkiekkoa. 14-vuotilla on jo monta kertaa urheilutapahtumia viikossa. Arkipäivisin harjoituksia ja viikonloppuisin otteluita. Kilpa joukkueella on noin neljä kertaa viikossa harjoitukset. Harjoituksissa tehdään peliä ja yksilötaitoa kehittäviä harjoituksia. Jos haluaa kehittyä niin pitää käydä paljon harjoituksissa ja tehdä siellä asiat niin hyvin kuin osaa. Harrastuksista saa paljon kavereita ja urheilusta tulee hyvä mieli, mutta ei kaikkien mielestä se ei tietysti ole niin. Suosittelen kaikkia kokeilemaan erilaisia harrastuksia ja valitsemaan se mikä tuntuu itsestä hauskalta ja mukavalta. 

Tarvitseeko harrastuksia edes olla? Toivon, että jokainen harrastaa jotain. Sen ei tarvitse olla urheilua, se voi olla vaikkapa luontokuvausta, musiikkiin liittyvää tai videoiden kuvaamista. Nuo olivat vain esimerkkejä, harrastuksia niin monta erilaista, että jos lähtisin luottelemaan niitä siinä menisi koko päivä. Harrastuksia on hyvä olla myös sen takia, että ei olisi vaan kotona kaiket päivät vaan tekisi jotain järkevää. Jos sinulla ei ole mitään tekemistä sinusta voi tulla laiska ja tylsistynyt. Mikäli ei harrasta mitään se voi johtaa päihteiden käyttöön ja tyhmyyksien tekemiseen kavereiden kanssa.  

Tietysti, jos haluat paljon vapaa-aikaa niin ei kannata aloittaa harrastusta, jossa on monta kertaa viikossa harjoitukset. Pystyt viettämään aikaa kavereidesi kanssa, mutta ei kannata tehdä mitään tyhmää. Jotkut eivät vaan tykkää mistään harrastuksista. Ymmärrän täysin, jos haluaa vapaa-aikaa, mutta suosittelen vaan harrastamaan, koska koen itse harrastukset hyödyllisiksi ja mukaviksi. 

Haluaisin kaikkien kokeilevan erilaisia harrastuksia ja jos mikään ei tunnu mukavalta, niin sitten niitä ei kannata väkisin alkaa harrastamaan. Rakastan itse omia harrastuksia ja siksi haluaisin muidenkin kokeilevan. Olen saanut paljon kavereita harrastuksieni kautta. Tunnen itseni iloisemmaksi, kun harrastan jalkapalloa ja jääkiekkoa. 


Kirjoittajana 8. -luokkalainen oppilas 

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...