tiistai 5. lokakuuta 2021

Uusin eväin retkelle Tuusulanjärvelle!

Monille tuttu Saarioisten "roiskeläppäpitsa" on hiljattain saanut uudet kääreet ja tuunauksen 40-vuotiaaseen jauhelihapizzaklassikkoon. 8. -luokkalaisten äidinkielen ja kirjallisuuden tunneilla suunniteltiin pizzauutuuden innoittamina uudenlaisia herkkutuotteita Tuusulanjärven-retken varalle sen jälkeen, kun oli opiskeltu mainonnan ja markkinoinnin perusteita. Uusiin tuotteisiin kehiteltiin myös taustatarinoita. Tässä niistä muutama:

"Olin metsässä patikoimassa, kunnes kuulin puskasta sähinää. Menin varoen katsomaan ja sitten kyy puri minua. Olin menettämässä toivoni, kun silmissä alkoi pimetä, mutta huomasin pelastuksen: repustani löytyi Snake bite. Aloin juomaan sitä viimeisillä voimillani, ja pikku hiljaa käärmeen myrkky hiipui pois. En ennen ollut tuntenut noin rauhallista ja vahvaa oloa. Jatkoin patikoimista Snake biten avulla."

"Kaikki alkoi siitä, kun menin ystäväni kanssa kahvilaan. Päätimme ostaa ja maistaa lattea ensimmäistä kertaa elämässämme. Joimme latet ja tajusimme, kuinka hyviä ne olivat. Siitä päivästä lähtien aloimme juomaan kahveja ja latteja paljon. Molemmille tuli "lievä" addiktio kahvia kohtaan. Tajusimme, kuinka paljon rakastimme kahvia. Niinpä päätimme perustaa oman kahviyrityksen. Molempien lempiväri oli pinkki, minkä takia teimme pinkin teeman vaaleanpunaisilla juomilla. Rakastimme myös suklaata, minkä takia aloimme myydä myös käsintehtyjä vadelmakonvehteja. Keksimme monia makuideoita latteihin ja kahveihin. Se oli aluksi vähän vaikeaa, sillä päävärimme oli vaaleanpunainen. Lopulta saimme kuitenkin monia ideoita ja lopputuloksesta tuli hyvä, maukas ja täydellinen!"



"Kun olin pieni, Titi-nalle oli yksi minun lempiasioistani, ja vaahtokarkit olivat koko viikon kohokohta. Olin noin 3-vuotias, kun kävin ensimmäisessä Titi-nallen konsertissa. Se oli senikäiselle unelma! Sain jopa oman Titi-nalle -pehmolelun, ja sen kanssa nukuin joka yö. Kun sain tilaisuuden tehdä uuden karkkipussin, tiesin heti, mitä teen. Tämä olisi ollut minun mielestäni parasta ikinä lapsena, ja toivottavasti se on sitä myös muille."

"Oli kesän kuumin hellepäivä ja 10-vuotias minä oli läkähtyä kuumuuteen. Pyysin äidiltäni lupaa vielä yhden jäätelön syömiseen, mutta hän ei pitänyt ajatuksesta. Päätin keksiä jotain muuta viilentävää. Menin keittiöön ja huomasin keittiön pöydällä hedelmäkorin. Päätin valmistaa smoothien. Heitin tehosekoittimeen kiiviä, vadelmia, mangoa ja kaikkea mitä käteen sattui. Kun smoothie oli valmis, maistoin sitä ja totesin, ettei se auttanut yhtään olotilaan. Päätin lisätä joukkoon jääpaloja ja aloin nauttia juomaani. Sinä päivänä syntyivät ensimmäiset ajatukseni tulevaisuuden yrityksestäni. Pitkän kehittelyn ja kovan työn jälkeen tuote on vihdoin valmis. Maailman ensimmäinen smoothien ja sorbetin yhdistelmä: SMORBETTI."



Musiikin tunneilla tutustuttiin jingleihin eli mainosmusiikkeihin ja havainnoitiin, millaisista elementeistä mainosmusiikit usein koostuvat. Sen jälkeen suunniteltiin ja sävellettiin jinglejä uusiin ruokatuotteisiin. Tässä muutama jinglemaistiainen:

Mainosjinglet


Uusia evästuotteita ja tarinoita niiden takaa löytyy myös täältä.



Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...