tiistai 1. maaliskuuta 2022

Muoviton maaliskuu - 5 vinkkiä arkeen!

Maaliskuu on ristitty muovittomaksi maaliskuuksi! 

Maailma hukkuu muoviin. Muovia on kuitenkin vaikea vältellä, sillä sitä käytetään esimerkiksi monien elintarvikkeiden pakkauksissa. Jokainen meistä voi kuitenkin kantaa kortensa kekoon muoviongelman ratkaisemiseksi.Täydellinen muovittomuuden tavoittelu on haastavaa. Sen sijaan tärkeää on, että huomaisi turhan muovin määrän arjessaan ja löytäisi tapoja pienentää tuota määrää.  Jos jokainen meistä tekee pienen korjausliikkeen, on sillä suuremmassa mittakaavassa mielettömän suuri vaikutus. Alla muovittoman maaliskuun viisi HELPPOA vinkkiä, joihin JOKAINEN meistä pystyy:

1. KIERRÄTÄ

Vaikka kierrättämisellä ei ratkaista koko ongelmaa, päätyy muovi sen kautta ainakin uudelleen käytettäväksi. Yhä useammasta taloyhtiöstä löytyy nykyään muovinkierrätysastia, johon muovipakkaukset voi lajitella. 

2. PILLIT

Vältä muovisia kertakäyttöpillejä ja kannusta myös lähiravintolaasi / kahvilaa / anniskeluravintolaasi luopumaan niistä tai vaihtamaan ne muovittomiin vaihtoehtoihin. 

3. EI KERTAKÄYTTÖKUPEILLE

Kertakäyttömukien sijaan voit hankkia itsellesi KeepCupin tai muun kestävän TakeAway-mukin kahvillesi. Monesta kahvilasta saa jopa alennusta omalla mukilla!

4. EI MUOVIPUSSEILLE

Vaihda kaupasta ostetut muovipussit kangaskasseihin ja pidä niitä mukanasi ostoksilla. Irtohedelmät ja -vihannekset voi pakata kaupassa kaikki samaan pussiin tai niille voi hankkia kestokassin. Kuorittavat vihannekset ja hedelmät voi myös kantaa kaupasta kotiin kokonaan ilman erillistä hedelmäpussia.

5. MUOVITON KOSMETIIKKA

Monissa kosmetiikkatuotteissa vähintään pakkaus on muovia. Ota askel muovittomampaan suuntaan vaihtamalla esimerkiksi käsisaippuat palasaippuaksi ja mikromuovia sisältävät kuorinta-aineet itsetehdyksi kuorintasekoitukseksi.

Muoviton maaliskuu on yksi osa Vihreä lippu -toimintaa, johon Yhteiskoululla osallistutaan. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco Schools – ohjelmaa. Lisää tietoa Vihreästä lipusta:


Kuvituksena on yläkoulun kuvataidetunneilla syntyneitä abstrakteja maalauksia. Lisää hienoja töitä on esillä moduulirakennuksen vihreässä aulassa. 


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...