tiistai 29. lokakuuta 2019

Nälkäinen susi ja lentävä lehmä kavereineen on pian täällä!



Viime keväänä Juholan koulun oppilaat kirjoittivat kokonaisen kirjallisen verran mitä mielikuvituksellisempia ja uskomattomampia tarinoita! Idea ja aloite projektiin lähti koulun vanhempainkerholta, ja ajatusta lähtivät innolla edistämään opettajat yhdessä opetusryhmiensä kanssa. Varsinaisen kirjoitustyön tekivät oppilaat - jokainen heistä omalla tasollaan ja joko itsenäisesti tai osana ryhmää. Mielikuvituksella ei tuntunut olevan rajoja!  

"Tarinat ovat aivan mahtavia!" kirjan kuvittaja Harri Istvan-Mäki innostui, ja niinpä kirja sisältääkin paljon hauskoja värityskuvia tarinoiden rinnalla. 

Kirjan ennakkomarkkinointi on käynnistynyt ja tilauskirja on alkanut täyttyä. Kaikki kirjan tuotot menevät lyhentämättöminä kirjailijoiden - eli oppilaidemme - hyväksi. Toivottavasti mahdollisimman moni huomaa kirjan ainutlaatuisuuden ja haluaa hankkia teoksen itselleen muistoksi tai kenties läheiselleen taatusti hyvää mieltä tuovaksi lahjaksi. Kirjaa voi tilata netistä (tilaukset@reunalla.fi ja reunalla.fi -sivustolla) sekä puhelinnumerosta 040 578 8049. Ennen 15.11. tilatut kirjat saa alennettuun hintaan 20e/kpl!

torstai 24. lokakuuta 2019

Pohdintaa päihteistä

8. -luokkalaisilla oli HUBU-tunteja koululla. Hubu® on ehkäisevän päihdetyön kokonaisuus, jonka tavoitteena on lisätä tietoa päihteistä, keskustella päihteisiin liittyvistä ilmiöistä ja asenteista sekä antaa työkaluja vaikuttaa nuorten päihteiden käyttöön.
HUBU-tunneilla vastattiin monivalintakysymyksiin kaukosäätimien avulla ja näin saatiin tietoa ryhmäläisten näkemyksistä yhteisten pohdintojen tueksi. Kerättyjä kyselytuloksia voidaan käyttää keskustelun tukena myös vanhempainilloissa. Monivalintakysymyksissä kartoitettiin mm., kuinka moni oli kokeillut alkoholia tai tupakkatuotteita ja kuinka monelle on tarjottu huumeita. Yhdessä pohdittiin mm., mikä nuoria houkuttelee käyttämään tupakkatuotteita ja mitkä ovat hyviä rentoutumiskeinoja päihteiden käyttämisen sijaan. Monenlaisia ideoita heiteltiin ilmoille lämpimästä suihkusta kävelylenkkiin!

 

 

tiistai 22. lokakuuta 2019

Muotokuvia ja hiilipiirroksia Aholassa

2A-luokan oppilaat tutustuivat syyskuussa Järvenpään kaupungin KUPO-ohjelman mukaan Aholaan ja taiteen tekemiseen hiilipiirtämisen keinoin. Pajassa piirrettiin muotokuva kaverista.  Samalla opiskeltiin museokäyttäytymisen sääntöjä ja kokeiltiin, miten persoona saadaan näkyviin töissä ja miten hiiltä käytetään piirrosilmaisun välineenä. Välissä syötiin eväät. Oppilaat pitivät retkestä paljon ja kaikki osallistuivat aktiivisesti. 








maanantai 21. lokakuuta 2019

Minä tennispallona, sinisenä sulkana ja pakohuoneen nappina

3A kävi Heurekassa katsomassa dinosauruksia, piikkisänkyä ja sähkölaitteita. Retkellä törmättiin monenlaisiin muihinkin juttuihin! Entä jos itse olisi jokin Heurekan esine? Mistä olisin tullut? Mitä tekisin Heurekassa? Miltä minusta tuntuisi? Oppilaat heittäytyivät luovan mielikuvituksen tunnelmiin:











Olen VR-lasitVihaan kun minua kannetaan. Tykkään katsoa video pelejä sisältäni. En tykkää siitä, kun voin katsoa video pelejä vain silloin kun minut laitetaan päähän. Minä tykkään,  kun voin flossata. Minä pidän, kun minut sammutetaan. Se meinaa sitä etten ole käytössä. Tykkään tutkia eri paikkoja kun minut ryöstetään tai vahingossa unohdetaan taskuun poliisit perässä LOL XD. Minä en osaa kävellä mutta tuntuu mukavalta. kun minulle vaihdetaan video peli. Minä tykkään käydä laitteissa. Lempi biisini on JVG frisbee. Se on paras biisi minun mielestäni ikinä. pidän JVG:n musiikeista. Ne ovat rauhallisia ja nopeita ja mukavia. 


Hei olen painetennispallo ja tulin suoraan koiran suusta. Pomppasin suoraan autotielle. Pomppasin auton takapenkille. Onnekseni se oli menossa Heurekaan. Pääsin painetennis palloksi ja lentelin taivaantuuliin. Eräänä päivänä huomasin että vieressäni oli tosi iso pallo. Tutustuimme heti ja nyt olemme ystäviä. 

Olen sininen sulka. Tulin bussilla Heurekaan. Lennän ilmassa. Kerran poika laittoi minut pahvimukiin kiinni. Ilmapropelli lennättää minut korkealle katoon. Menin kovaa vauhtia ympäri alas. Sulkaani sattui. 

Hei olen auton ratti! Minua käännellään joka päivä ylös ja alas. Olen ollut aina Heurekassa. Ihmiset tykkäävät kokeilla ajaa minulla. Eräänä päivänä joku ihminen käänsi minua liian kovaa ja meinasin rikkoitua.  Minulla meni pää pyörälle. Se ei ollut kivaa.  


Hei olen leijuva pallo. Lennän aina kun joku laittaa minut pienen ympyrän päälle josta tulee ilmaa. Se tuntuu hauskalta. Kerran lensin lattialle ja joku potkaisi minut pidemmälle. Se ei ollut kivaa. Sitten joku laittoi minut omalle paikalleni. Sitten hän tönäisi minut lattialle. Olisinpa ollut kotona. Täällä ei ole hauskaa. Mutta se on kivaa kun jotkut kävelevät ohitseni. Haluaisin että joku veisi minut kotiinsa. Ja kerran niin kävi. Toinen hämäsi ja toinen otti minut. Eli jee. Siis hetkeksi. Koska he heittivät minut ulos,ja siellä tuuli kovaa. Sitten lensin jonnekkin. En tiedä minne. Nukahdin ja kun heräsin olin heurekassa.

Hei olen kuppiEn tykkää lentää vaikka lennän joka päivä. Lennän siksi koska lapset laittavat minut jätti ropelin päälle ja sitten minä lennän. Eräänä päivänä minä olin tavallinen kuppi. Luulin että päätyisin roskikseen. Mutta sitten tuli lehteen juttu että heureka tarvitsi pahvi kuppeja. Ja minä tosiaan olen pahvi kuppi. Ja sitten minut lahjoitettiin. Ja sitten minuun tehtiin reikiä ja sitten lapset pistävät minuun sulkia ja sitten taas jätti ropellin päälle. Siinä minun tarinani.

Olen pyyhekumi Heurekan kaupasta, Olen pitkä ja sininen. Minut on tehty tehtaassa. Olen huoneessa nyt. Huoneessa on kolme vaatekaappia ja sänky ja tv.  Huoneessa joudun  pöydälle minua ei käytetä koska olen niin hieno. 

Olen aivot. Olen Heurekassa. Olen aivot narikassa kohdassa. Monet ihmiset ottavat muita aivoja. Olen ollut 5 sillä kierroksella ja olen ollut Heurekassa 1 vuoden. 
3 ihmistä ovat unohtanut minut pisteisiin. Joskus jotkut työntekijät palauttavat minut alkuun. 
Katselen kun muita aivoja otetaan. Monet osoittavat minua. 
Kaikki nauravat koska olen vihreä sini pinkki aivo. Muut ovat sini vihreä pinkki aivo. Muut ovat sini musta pinkki ja paljo muiden värisiä. 

Moi olen nappula Heurekan pako huoneesta. Minä asustelen tieto koneen ja lehden välissäMinua painetaan ainakin  viiiskymmentä kertaa päivässä.Mulla on 49 kaveria .Olen pyöreä valkoinen. Tulin Heurekaan 5 vuotta sitten.Ensin se oli kauheeta mutta sitten se oli ihan kivaa. Sitten minä menin rikki. Minua pelotti että minua ei korjata ja minun paikalle vaihetaan joku toinen nappula. Kyllä minut sitten  korjattiin. Nyt olen taas työ paikallani ja kaikki on kivaa.Tällä hetkellä Heurekan pako huone on tosi suosittu ja nyt minua painetaan jopa 80 kertaa päivässä.


Hei minä olen ovi. Minun elämäni perustuu ramppaamiseen. Ensiksi minä olin pieni oven kahva. Siten aletiin tekemään ovea. Siten tuli se outo pora ja se porasi minut oveen .Minut vietiin johonkin outoon paikaan. Siellä oli kaikkea jännää. se oli Heureka siellä oli paljon ihmisiä ja siellä oli kaikkea esimerkiksi minä pelästyin dinosauruksia. Seuraavana päivänä tapahtui jotakin outoa en nähnyt ketään ja siellä oli pimeää. mutta sitten valot räpsähti auki, mutta ovi meni vain kiinni ja auki. 


Hei olen yksinäiset aivot. Asun aivot narikassa. Minua   harmittaa   koska minun  aivo     kaverini   ottaa  aina  joku ja  minua  ei   ota  kukaan. En koskaan  vilku, mutta  kaverin  vilkkuu  eri värejä.  Mutta   tuo  ihminen näyttää  tulevan  minua kohti  ja  se otti  minut. Jee! Vihdoinkin.  Joku  otti minut  olen  onnellinen  mutta.  Mihin  minua  oikein  viedään?  En ainakaan  ole  aivot narikassa.  Mitä  teen jos  minä   häviän?  Häh,  tämä  taisi  olla.   Nyt tiedän että  tämä  oli unta.

Minun piikkini nousee ja laskee ja minun piikkini eivät satu minusta ei tunnu kivalta kun  
Minun päälleni tullaan ja minusta tuntuu kivalta, kun minun piikkini nousee ja laskee 
Minusta on kivaa, kun minun piikkini eivät satu. Olen piikkisänky.


Hei! Olen suklaa. Olen päätynyt Englannista Suomeen. Minä olen isossa tilassa jossa on minun kaksoisolentojani ja minut laitetaan lapsen/aikuisen suuhun. Sitten minut sulatetaan ja syödään. Minusta tuntuu että olisin etelän lämmössä...Siinä oli elämäni. 


Minä olen Heurekan dinosaurusrobotti. Minut tuotiin Helsingin robottitehtaalta tänne Heurekaan. Olen Heurekan kuningas ja säikyttelen muita. Minusta tuntuu hauskalta, koska säikytteleminen on hauskaa. Kuulun Heurekan päänäyttelyyn. Pääni osuu melkein kattoon ja siksi näen koko Heurekan. Haluaisin että joku ratsastaisi minulla, mutta koska olen niin korkea ja pelottava, niin kukaan uskalla ratsastaa minulla. 


Hei olen piikkimatto. Minut tuotiin Kiinasta pelottelemaan ihmisiä. Miten oon päätynyt Heurekaan? koska Kiina ei jaksanut minua. Mitä teen Heurekassa? pelottelen ihmisiä. Miltä minusta tuntuu? ei kivalta koska minun päälle mennään makaamaan kautta istumaan. 


Hei minä olen ovi. Minun elämäni perustuu ramppaamiseen. Ensiksi minä olin pieni oven kahva. Siten aletiin tekemään ovea. Siten tuli se outo pora ja se porasi minut oveen. Minut vietiin johonkin outoon paikaan. Siellä oli kaikkea jännää. se oli Heureka siellä oli paljon ihmisiä ja siellä oli kaikkea esimerkiksi minä pelästyin dinosauruksia .seuraavana päivänä tapahtui jotakin outoa en nähnyt ketään ja siellä oli pimeää. mutta sitten valot räpsähti auki .mutta ovi meni vain kiinni ja auki


Hei! Olen rottakoripallosta Hermioine. Tulin Järvenpään eläinkaupasta. Asun rottalinnassa Heurekassa. Minä pelaan koripalloa päivällä klo10.30. Minusta tuntuu kivalta samalla vähän hassulta. Minä olen harmaa ja minussa on vähän ruskeatta. Minulla on pitkä häntä.  

Hei. Olen rottien koripallo. Rotat pelaavat minulla. Olen tullut 
Heurekaan Venäjältä. Olen oranssi. Pidän siitä, että minua 
Pomputellaan mutta välillä se sattuu. Tulin lentokoneella Suomeen. 
Rotat liikuttavat minua hampaillaan. Teen Heurekassa tärkeää työtä. 
                                                                                                                     
  
Minun päälle voi istua se on outoa ja kaikki istuu minun päälle, joka sattuu minua vähän. Minut on tehty Suomessa. Minä asun Heurekassa Tikkurilassa. Minun edessä on pöytä ja minun oikealla puolella on toinen tuoli. Minut kaadettiin ja olen erittäin painava, joten siihen meni monta sekuntia kunnes minut nostetiin. Minusta tuntui omituiselta. Minä maksoin 60 euroa. Mikä olen? Olen jättituoli!

Hei olen pitkäkaulainen dinosaurus. Olen rakennettu robottitehtaalla. Koska olen robotti. Olen vaan seisonut ja liikutellut päätäni. Minusta tuntuu, että olen liian pelottava ja mietin että olen ehkä liian suosittu. Sen takia koska kaikki kiinnittää huomion aina minuun. Päädyin Heurekaan koska olin tosi hurja. 


Moi!  Olen suklaa. Asun Heurekassa. Olen kotoisin Australiasta! Minut otetaan laatikosta. Olen semmoisessa paperista. Minun laitetaan kielelle ja sitten minut pussaan! Ainiin olen maultaan tumma suklaa ja minun värini on tummanruskea.  Minun tarkoitukseni on, että minut syödään. Olen päätynyt Heurekaan suklaa tehtaasta. Minusta tuntuu kummalliselta, kun minä sulan!  

Heippa! Minä olen pakohuoneen nappi. 
Olen kotoisin Englannista. Joku 
Heurekan työntekijä osti minut. 
Asun siis tällä hetkellä Heurekassa.  
Minua ärsyttää, kun jotkut 
rämpyttää minua koska se sattuu. 
Minä olen hyödyllinen koska 
ilman minua pakohuone 
olisi vain pelkkä huone. Ja olen  
siis valkoinen. Olen huoneessa 
Numero 1. 

Hei olen rotta koripallosta Luna. Tykkään koripallosta. Tulin muiden rottien kanssa Lontoosta laivalla. Minä pelaan muiden rottien kanssa rotta koripalloa. Minusta on kivaa asua rottalinnassa.                      
Hei olen puuauto ja minusta tuntuu kivalta kun minut päästetään radalle. Minut tehtiin koulussa ja tuotiin bussilla. Minut hajotetaan ja rakennetaan uudestaan ja uudestaan. Minä olen nopea. Minusta se ei ole kivaa.

Olen vaijeripyörä ja pelkään korkeita paikkoja. Olen suomessa valmistettu pyörä ja olen suosittu ja minut on ostettu pyörä kaupasta. Päädyin Heurekaan ihmisten ajettavaksi. Minusta tuntuu pelottavalta täällä korkealla. 

3A:n oppilaat

torstai 10. lokakuuta 2019

Tukioppilaiden järjestämä peli- ja rentoutumisvälkkä



Torstaina 10.10. tukarit järjestivät peli-ja rentoutumisvälkän yläkoulun ruokavälitunnilla.

Alman, Olgan ja Annin järjestämään lepoluokkaan koululaiset saivat tulla rentoutumaan ja juttelemaan ulkona palelemisen sijaan. Luokassa myös soi rauhallinen musiikki.

Samalla välitunnilla sai myös pelata paljon lauta- ja korttipelejä. Pelituokion järjestivät Aada, Veera ja Emmi P.

Kiitos osallistuneille! t. Tukarit





keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Kouluarkikuva viikko 41: Arkinen esine, uusi käyttötarkoitus

6A:n tunnilla on kokeiltu syksyn aikana erilaisia draamaharjoituksia. Tiistaina syysloman alla vuorossa oli mm. Arkinen esine, uusi käyttötarkoitus -harjoitus, jossa ryhminä keksittiin luokasta löytyneille arkisille esineille uudenlaisia käyttötarkoituksia. Lopuksi uudenlaisen käyttötarkoituksen saanut esine esiteltiin tv shop -hengessä muulle luokalle. Muita 6A:n testaamia draamaharjoituksia 1. jakson aikana:
  • Vuorotarina: Seisotaan piirissä ja kerrotaan yhdessä tarina. Jokainen oppilas sanoo vuorollaan yhden sanan, jolla vie tarinaa eteenpäin.
  • Kutsun viereeniSeisotaan piirissä, ja jokainen oppilas kutsuu vuorollaan viereensä oppilaan, josta haluaa sanoa jotain mukavaa tai kehuvaa. Kutsuttu oppilas siirtyy kutsujan viereen, ja oppilas, kenen oikealle puolelle jää tyhjä paikka, on seuraava kutsuja.
  • Repliikki ja paikka: Kirjoitetaan taululle jokin repliikki, joka on tänään kuultu jossain keskustelussa . Jaetaan oppilaat ryhmiin. Jokaiselle ryhmälle arvotaan jokin paikka (esim. kahvila, puisto tai linja-autoasema) ja ryhmä valmistelee pienen näytelmän, jonka yhtenä repliikkinä on taululle kirjoitettu.
  • ÄänimaisemaJaetaan oppilaat ryhmiin. Ryhmät päättävät jonkin paikan (esim. metsä tai löylyhuone), jonka he toteuttavat ääniä tuottaen. Esityksissä ei ole puhetta. Muut koettavat arvata, mistä paikasta on kyse.
  • Verbejä ja substantiivejaJaetaan oppilaat ryhmiin. Ryhmät valmistavat pienen näytelmän ja esittävät sen muille. Muut kertovat, millaisia substeantiiveja ja verbejä näytelmissä nähtiin.
  • Ryhmäesineet: Oppilaat muodostavat kolmen hengen ryhmissä kehoillaan erilaisia esineitä, joita ohjaaja kertoo (mm. leivänpaahdin, reppu, jäätelötötterö)
  • Pelokkaita tyyppejäOppilaat valmistavat pienissä ryhmissä näytelmän, jossa näkyy erilaisia tunteita. Puhetta on mahdollisimman vähän. 
  • Arvottu repliikki ynnä esine: Arvotaan ryhmälle yksi repliikki ja esine, jonka varaan ryhmäläiset valmistavat pienen näytelmän


Välillä on ollut haastavaa keksiä jokaiselle ryhmäläiselle jokin rooli, päästä yhteisymmärrykseen harjoituksen ja esityksen juonesta ja ideasta tai malttaa odottaa omaa vuoroa päästä kertomaan tarinaa eteenpäin. Toisten esityksiä on opittu arvostamaan, ja melkein aina esityksensä pitäneille oppilaille on taputettu 🙂

maanantai 7. lokakuuta 2019

Kuosisuunnitelmia, kirjontakokeiluja, vetoketjuahmatteja!

Juholan yhdistetyn käsityön ryhmä (lk. 5-8) on tehnyt kuosisuunnitelmia ja niiden pohjalta painettuja kangaskasseja. Kuosisuunnitelmat toteutettiin tarkastelemalla ympäristöä kameran lähikuvaustoiminnolla.

Seiskaluokkalaiset ovat tehneet kirjontakokeiluita valaisinprojektia varten. 

Neljännen luokan oppilaat ovat taiteilleet vetoketjuahmatteja. Samalla on opeteltu vetoketjun kiinnittämistä ja päällikeompelua. Ilmesuunnitelmat leikattiin paperista oikeaan kokoon ennen kankaiden leikkaamista.










Kouluarkikuva viikko 40: Tähti pöydänkulmalla

2A-luokan oppilaiden pöydänkulmalle on leijaillut pirtsakka tähtikortti. Tähti ohjaa käyttäytymään hyvin: kuuntelemaan toisia ja odottamaan omaa vastausvuoroa sekä välttämään huutelua ja toisten päälle puhumista. Tavoitteena on, ettei kukaan menetä tähteä pöytänsä kulmalta!
 
 

Kouluarkikuva viikko 39: Lauantaina koulussa

Lauantaina 28.9. vietettiin Kodin ja koulun päivää Yhteiskoululla. Päivän aikana ohjelmassa oli pari keskiviikon lukujärjestyksen mukaista oppituntia sekä luokanvalvojantunti, jolloin sai joko osallistua lippupalloon tai lipunryöstöön pihalla tai lueskella virtuaalitakkatulen loimussa sisällä. Päivän aikana osa luokista ehti myös onkimaan tai tekemään muuten retken Tuusulanjärvelle, pelailemaan lautapelejä, piirtämään, kokoamaan sibeliuslaatikon sekä perehtymään mainoksiin ja mainosjingleihin.

Vanhempainyhdistyksen kahvilasta löytyi suolaista ynnä makeaa herkkua, ja musiikinluokassa pääsi kuuntelemaan bändiesityksiä. Vanhemmat pääsivät kurkkaamaan koulun arkeen oppitunneilla, pelikentällä, retkillä ja muuten päivän touhuissa.

http://vanhempainyhdistys.yhteiskoulu.verkkopolku.com/


Ykkösluokkalaisten unelmahuoneita

1. -luokkalaiset oppilaat ovat suunnitelleet omia unelmahuoneitaan. Millainen tapetti huoneessa on, millaiset huonekalut? Entäpä millaiset matot ja lamput? Huoneessa voi myös asua joku; kuka ja millainen hän on? Oppilaat askartelivat omat unelmahuoneensa, ja töistä koottiin komea näyttely luokan seinälle!


Kouluarkikuva viikko 38: KUPO-retkellä aurinkoisena syyspäivänä

7. -luokkalaiset käyvät syksyisin KUPO-retkellä tutustumassa Järvenpään kulttuurikohteisiin Ahola, Ainola, Kallio-Kuninkala ja Suviranta. Yhteiskoulun 7A ja 7B kävivät tutustumassa kohteisiin pyöräillen keskiviikkona 18.9. Mitä retkestä jäi päällimmäisenä mieleen? Mitä opittiin? Mikä puhutteli tai mistä erityisesti pidit? Tässä kooste oppilaiden vastauksista: 
 
 

Mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

  • Silkkiuikku on Järvenpään nimikkolintu
  • Päällimmäisenä jäi mieleen, mitä kerrottiin Kallio-Kuninkalasta. Myös rakennukset!
  • Mieleen jäi paikka, johon Jean Sibelius on haudattu
  • Mulle jäi mieleen, että Eerolla oli viisi lasta ja kolme niistä meni naimisiin
  • Oli kylmä!
  • Mua harmitti, kun ei päästy talojen sisälle
  • Että Suviranta on todella kaunis!
  • KUPOsta jäi hyvät mietteet
  • Suviranta oli hieno paikka ja Kallio-Kuninkalan esittelijällä oli shortsit, vaikka oli ihan sika kylmä
  • Järvenpään taiteilijoiden historia
  • Päällimmäisenä jäi mieleen ilman kylmyys

Mitä opit?

  • Kallio-Kuninkalassa oli parhaimmillaan jopa 2000....en kyllä muista mitä
  • Opin erilaisia taustoja taiteilijoista sekä rakennuksista
  • Opin, että sana "aitio" on kehitetty Järvenpäässä
  • Mieleen jäi Kallio-Kuninkalan ikivanha aitta, joka oli melkein 300 vuotta vanha
  • Opin elämästä ennen vanhaan
  • Opin Järvenpään kulttuurista 
  • Kuulin asioita Juhani Ahosta
  • Opin, että Järvenpään taiteilijasuvut ovat kavereita keskenään
  • Opin lisää Järvenpään kuuluisista henkilöistä
  • Opin menneisyydestä
  • Opin kuka asui Suvirannassa ja missä se on
Mikä puhutteli tai mistä erityisesti pidit? 

  • Pidin Jean Sibeliuksen kodista
  • Ahola jäi erityisesti mieleen
  • Pidin erityisesti Sibeliuksen saunasta, jossa kiuas oli outo
  • Ainola!
  • Pidin Suvirannasta
  • Suvirannan talosta pidin. Pidin myös Sibeliuksen saunasta.
  • Eniten puhutteli Kallio-Kuninkala
  • Suvirannassa oli kotoisa fiilis, vaikka oltiin siellä vain vähän aikaa
  • Suvirannan talo ja piha ja sijainti oli niin hieno ja ihana
  • Tykkäsin Kallio-Kuninkalasta
  • Kertojat puhuivat hauskasti asioista
  • Hauskinta oli päästä takaisin koululle
  • Ainolassa ryhmä vanhuksia jäi kuuntelemaan opastusta, joka oli meille
  • Oli hyvä onni, että alkoi sataa vasta sitten, kun pääsimme takaisin koululle
  • Hauska juttu oli nähdä kavereita
  • Mieleen jäi mies, jolla oli hieno lippis!
  • Että Kuninkalassa oli aluksi noin 2000 omenapuuta, mutta nyt vain muutama
  • Pidin eniten siitä, että mentiin pyörillä

7A ja 7B

Dinosauruksia, piikkisänkyjä ja sähkökokeita 3A:n Heurekan-retkellä

3A:n oppilaat, opettaja ja koulunkäynninohjaaja kävivät Heurekassa tiistaina 17.9.2019. Heureka on Tikkurilassa Vantaalla. Heurekaan mentiin linja-autolla. Retki oli 3A-luokan luokkaretki, ja 3A on Heurekan kummiluokka. Eniten Heurekassa oppilaita kiinnostivat planetaario, dinosaurukset ja piikkisänky. Dinosauruksista jäi mieleen, että niiden päät liikkuivat ja ne karjuivat kovaa.  Dinosauruksista opittiin, että ne olivat pitkäkaulaisia kasvissyöjiä. Heurekan dinosaurukset olivat robotteja. 

Heurekassa oppilaat ehtivät käydä myös pakohuoneessa ja kokeilemassa piikkisänkyä. Pakohuoneessa oli nappeja, joista voi painaa. Piti painaa oikeita nappeja, että pääsi seuraavaan huoneeseen. Piikkisängyllä ei sattunut yhtään, vaikka piikkisängyssä oli nauloja ja se näytti pelottavalta. Heurekassa tutustuttiin myös siihen, miten sähköpiiri toimii ja testattiin sähköä vedessä. Oppilaat saivat pareittain purkit, joissa oli johtoja ja erilaisia materiaaleja. Johtoja ja materiaaleja piti yhdistellä ja kokeilla, miten saa sähkön toimimaan. Parin kanssa sai myös tehdä oman pienen sähköllä toimivan talon.
 





 

Rottakoripalloa ehdittiin seuraamaan myös. Rotat olivat hauskoja.

Uutisen Heureka-retkestä kirjoittivat 3A:n oppilaat

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...