maanantai 7. lokakuuta 2019

Dinosauruksia, piikkisänkyjä ja sähkökokeita 3A:n Heurekan-retkellä

3A:n oppilaat, opettaja ja koulunkäynninohjaaja kävivät Heurekassa tiistaina 17.9.2019. Heureka on Tikkurilassa Vantaalla. Heurekaan mentiin linja-autolla. Retki oli 3A-luokan luokkaretki, ja 3A on Heurekan kummiluokka. Eniten Heurekassa oppilaita kiinnostivat planetaario, dinosaurukset ja piikkisänky. Dinosauruksista jäi mieleen, että niiden päät liikkuivat ja ne karjuivat kovaa.  Dinosauruksista opittiin, että ne olivat pitkäkaulaisia kasvissyöjiä. Heurekan dinosaurukset olivat robotteja. 

Heurekassa oppilaat ehtivät käydä myös pakohuoneessa ja kokeilemassa piikkisänkyä. Pakohuoneessa oli nappeja, joista voi painaa. Piti painaa oikeita nappeja, että pääsi seuraavaan huoneeseen. Piikkisängyllä ei sattunut yhtään, vaikka piikkisängyssä oli nauloja ja se näytti pelottavalta. Heurekassa tutustuttiin myös siihen, miten sähköpiiri toimii ja testattiin sähköä vedessä. Oppilaat saivat pareittain purkit, joissa oli johtoja ja erilaisia materiaaleja. Johtoja ja materiaaleja piti yhdistellä ja kokeilla, miten saa sähkön toimimaan. Parin kanssa sai myös tehdä oman pienen sähköllä toimivan talon.
 





 

Rottakoripalloa ehdittiin seuraamaan myös. Rotat olivat hauskoja.

Uutisen Heureka-retkestä kirjoittivat 3A:n oppilaat

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...