maanantai 7. lokakuuta 2019

Kouluarkikuva viikko 37: Luetko sinä -arvioita kirjoittamassa

Luetko sinä? on Suomen Kustannusyhdistyksen ja Sanomalehtien Liiton valtakunnallinen yhteiskampanja, jonka tavoitteena on edistää nuorten lukemisen ja kirjoittamisen taitoja. Kampanjassa kahdeksasluokkalaiset kirjoittavat syyskuussa arvioita kolmiosaisesta novellista, joka julkaistaan paikallissanomalehdissä. Osa oppilaiden kirjoittamista novelliarvosteluista julkaistaan paikallislehdissä lokakuussa. Vuoden 2019 kampanjanovelli on nimeltään Fotosynteesi ja sen on kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja Siiri Enoranta.  

 

8A:n, 8B:n ja 8C:n oppilaat kokivat novellin melko vaikeaksi ymmärtää, mutta sen kuva maailman tulevaisuudesta tuntui monista mielenkiintoiselta. Novellissa eläimet ja ihmiset on asetettu kiinnostavalla tavalla vastakkain eikä päähenkilöä ole ihan helppo nimetä. Omille tulkinnoille jäi hyvin tilaa, ja novelli herätti pikemminkin enemmän kysymyksiä kuin tarjosi vastauksia!

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...