tiistai 16. marraskuuta 2021

Karaokea, läksyjä ja pyöräilyä/Mun viikko sarjiksena

 7B:n viikkoraporttisarjakuvat kertovat, että marraskuisen viikon aikana mm. pyöräiltiin, tehtiin läksyjä, nukuttiin ja discoiltiin. Monenlaisissa tunnelmissa ehdittiin olla, kavereita tavattiin ja ranskaa luettiin. Välillä käytiin kaupassa ja istahdettiin ruokapöytään:


7B:n oppilaat



maanantai 15. marraskuuta 2021

Vihreä lippu –ympäristöraati koolla

Mikä on Vihreä lippu?! 

JYK osallistuu ensimmäistä lukuvuotta oppilaille suunnattuun kestävän kehityksen ohjelmaan ja sertifikaatin hankintaan.  Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco Schools – ohjelmaa. Osallistujia tähän mennessä Suomessa on jo 95 000 oppilasta sekä 11 000 opettajaa. Kansainvälisesti Eco Schools -toimintaan osallistuu 59 000 koulua 68 eri maasta.  

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti 

Miksi Vihreä lippu – toimintaa tarvitaan? 

Koulumme arvoihin sekä perusopetussuunnitelman tavoitteisiin kuuluvat kestävän kehityksen ja elämäntavan harjoittelu. Lisäksi koulumme haluaa kantaa kortensa kekoon yhteisissä ilmastotalkoissa, joissa pyrimme omalla osallamme vähentämään koulumme ympäristökuormittavuutta. Samalla tavoitteenamme on haastaa kaikkia koulumme jäseniä ajattelemaan omaa vastuutaan koulualueen ympäristöä tukevista teoissa sekä valinnoissa. Ympäristöraati pyrkii kestävän toimintakulttuurin rakentamiseen pitkäjänteisesti, yksi projekti kerrallaan. Yhden projektin kesto 1–1,5 vuotta, ja se valitaan Vihreä lipun antamista vaihtoehdoista. JYK:in ympäristöraati päätyi valitsemaan kehitysprojektikseen ”Jätteiden vähentäminen”.  

Kuva, joka sisältää kohteen sisä, lattia, seinä, sisäkatto

Kuvaus luotu automaattisesti  

Oppilaista koostuva ympäristöraati kokoontui perjantaina 12.11.2021 ryhmäytymisen merkeissä. Ympäristöraatiin kuuluu oppilaita jokaiselta vuositasolta, jotta raatimme olisi mahdollisimman monipuolinen ja tukisi JYK:in yhteisen koulun ajatusta. Päivän aikana pääsimme kokoustamaan aamupäivän ajan ja saimme valituksi raadille puheenjohtajan, sihteerin sekä heille varajäsenetOlimme jo aiemmassa tapaamisessa valinneet kehitysprojektiksemme jätteiden vähentämisen, joten lähdimme yhdessä suunnittelemaan teemaan sopivia tapahtumia ja tempauksia.


Ympäristöraadin on toteutettava projektin aikana noin kahdeksan erikokoista tempausta. Tänään toteutimme ensimmäisen tapahtuman eli kierrätykseen liittyvän posteripajan. Pajan tarkoituksena oli toteuttaa erilaisiin kierrätysteemoihin liittyviä postereita, joiden tavoitteena on herättää muiden oppilaiden tietoisuutta ja motivaatiota kierrättämiseen. Ryhmäytymispäivän lopuksi saimme lounastaa yhdessä kestävää kehitystä tukevan ja hiilijalanjälkihyvitetyn lounaan Hesburgerissa. 

Kuva, joka sisältää kohteen ulko, tie, taivas, katu

Kuvaus luotu automaattisestiKuva, joka sisältää kohteen teksti, elektroniikka, tietokone, näppäimistö

Kuvaus luotu automaattisestiKuva, joka sisältää kohteen teksti, pöytä, henkilö, sisä

Kuvaus luotu automaattisesti 

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti Ympäristöraatilaisten posterit: 

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, luonnoslehtiö

Kuvaus luotu automaattisesti 

 

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, käyntikortti

Kuvaus luotu automaattisestiKuva, joka sisältää kohteen teksti, näyttökuva, elektroniikka, tietokone

Kuvaus luotu automaattisesti 

 

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti 

 

Tästä on hyvä raadin jatkaa työtään eteenpäin! Tavoitteenamme on kannustaa jokaista JYK:kiläistä kantamaan oma kortensa kekoon, jotta saamme koulumme mahdollisimman kestävää kehitystä tukevaksi. 

 

Kirjoittajina JYK:n Vihreän lipun vastuuopet ja ympäristöraatilaiset 


https://vihrealippu.fi/

 

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...