tiistai 9. marraskuuta 2021

Vihreä lippu liehumaan!

Järvenpään Yhteiskoulu on liittynyt osaksi Vihreä lippu -kestävän kehityksen ohjelmaa syksyllä 2021. Vihreä lippu on Suomen suurin kestävän kehityksen ohjelma ja kansainvälinen ympäristömerkki päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille ja vapaa-ajan toimijoille. Ohjelman osallistujille myönnetään Vihreä lippu -sertifikaatti osoitukseksi toiminnan jatkuvasta kehittämisestä kestävämmäksi. Tämän sertifikaatin saavuttaminen on yksi koulun lähitulevaisuuden ympäristötavoitteista. Sertifikaatin saavuttamiseksi koulussa toimii oppilaista ja ohjaavista opettajista koostuva Vihreä lippu -raati, joka huolehtii toiminnan periaatteiden toteutumisesta.

Vihreä lippu innostaa lapset ja nuoret oppimaan kestävän tulevaisuuden tiedot ja taidot tekojen kautta. Lapset ja nuoret kehittävät toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla pohditaan ympäristöongelmien ratkaisuja, ja omat sekä yhteiset vaikutusmahdollisuudet havainnollistuvat. Konkreettinen toiminta innostaa kestävään elämään.

Vihreän lipun toimintamalli ohjaa ympäristöasioiden pitkäjänteiseen ja yhteisölliseen kehittämiseen sekä kestävän kehityksen mukaisten arvojen ja asenteiden sisäistämiseen. Myös me-henki kasvaa, kun toimintayksikkömme väki muuttaa yhdessä arjen käytäntöjä kestävämmiksi. Ympäristökuorman pienetessä jätehuollossa, veden- ja energiankulutuksessa sekä hankinnoissa energiankulutus ja sen kustannukset voivat pienentyä.

Vihreälle lipulle valitaan toimintakausien alkaessa teema. Koulumme raati on valinnut tämän toimintakauden teemaksi Jätteiden vähentämisen teeman. Teeman ympärille ja ympäristöteemoihin liittyen raati järjestää kuusi ympäristötempausta. Tempaukset ovat monimuotoisia ja vielä suunnittelilla ja ne toteutetaan yhdessä ohjaavien aikuisten kanssa. Toiminta polkaistaan käytiin raadille järjestettävästä ryhmäytymisaamupäivästä 12.11.2021. Päivän aikana järjestäydytään ja suunnitellaan tulevaa toimintaa sekä ruokaillaan kestävien valintojen pohjalta läheisessä Hesburgerissa.


Lue lisää: www.vihrealippu.fi

 

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...