perjantai 12. marraskuuta 2021

VAUHTIa taideretkellä


Kasiluokkalaiset kävivät torstaina 11.11.2021 Helsingissä katsomassa Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus Vauhti -esityksen. Esityksen aikana päästiin niin suurkaupungin vilinään kuin salaperäisille sivukujillekin. Vauhdikasta matkaa tehtiin mm. fillareilla, rullaluistimilla, tasapainoskoottereilla ja rattikelkalla ja esityksen ainaka päästiin nauttimaan ilma-akrobatiasta, nuorallatanssista ja jongleerauksesta - elävää musiikkia unohtamatta. Kuultiin myös yleisön antaman aiheen mukaan improvisoitu biisi vihaisesta koirasta, joka ajoi panssarivaunulla. 

Esityksen jälkeisessä keskustelutilaisuudessa sirkustaiteilija Anselmi paljasti, että hänen autotallissaan on Manki eikä pv:tä. Meille selvisi myös, miksi pyöräilijän kaksipyöräinen pyörä ei pysynyt pystyssä (vastaus: koska se oli too tired). 

Kiva reissu - ensi kertaa varten laitetaan mietintämyssyyn, miten saataisiin karaokelaitteet bussiin!



Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Toiminta tavoittaa vuosittain yli 65 000 henkeä kaikista Suomen kunnista. Vierailujen määrä ja kohteet vaihtelevat lukuvuosittain.

Toiminnan ydintavoitteena on tarjota nuorille taide-elämyksiä ja työkaluja muodostaa kokemuksestaan perusteltu mielipide.

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...