perjantai 5. huhtikuuta 2024

Taide+koulu -tehtävää tekemässä

Järvenpään taidemuseolla nähdään 6.10.2024-23.2.2025 näyttely Koulu + taide - Kauneusaistin kasvatusta. Näyttely tuo esiin koulujen taiteen esimerkkejä 1900-luvun alusta nykypäivään asti. Järvenpään Aholassa asuneen taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin merkitys suomalaisen kuvataidekasvatuksen uranuurtajana nousee esille, koska Soldan-Brofeldt oli vuonna 1907 perustamassa Taidetta kouluihin -yhdistystä. 

Millaista taidetta järvenpääläiskouluissa nykyään on? Mistä teoksissa pidetään ja mitä teokset oppilaiden mielestä sanovat? Millaista tunnelmaa teokset kouluun rakentavat? Näihin kysymyksiin on tarkoitus vastata kouluilla esillä olevia taideteoksia tarkastellen:


Jos oppilaat suunnittelisivat itse omaan kouluunsa taideteoksen, mihin se tulisi ja millainen se olisi? Millä materiaaleilla se olisi tehty ja kuinka kookkaasta teoksesta olisi kyse? 7A-luokan oppilaat suunnittelivat kolmen henkilön ryhmissä koululle taideteosta tutustuttuaan taiteilijaryhmä IC 98:n reaaliaikaiseen videoteokseen Yhteinen metsä, joka on esillä Yhteiskoulun uudisrakennuksen 2. kerroksen aulassa. Ruokalaan suunniteltiin lempiruokauniversumia, pääsisäänkäynnin yhteyteen koululaisten arjen ja Tuusulanjärven elämän yhdistävää teosta ja oleskelutiloihin muun muassa akvaarioita sekä tekniikkaa ja oleskelupaikkoja yhdistäviä teoksia:





https://jarvenpaanyhteiskoulunverkkolehti.blogspot.com/2024/01/taiteidenvalinen-opetus-taidekoulu.html

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...