keskiviikko 24. huhtikuuta 2024

8. -luokkalaiset Taidetestaajat-vierailulla

Tiistaina 23.4.2024 8. -luokkalaiset oppilaat pääsivät Taidetestaajien kautta Helsinkiin kulttuurivierailulle, kun UMO Helsinki Jazz Orchestra toi  Tanssin taloon tuulahduksen Espanjasta! Mitä tapahtuikaan, kun lavalle nousi täysikokoinen big band, maailmanluokan flamenco-tanssija sekä flamenco-musiikin taitajat Suomesta ja Espanjasta? Mitä siitä ajattelivat 8. -luokkalaiset?

Kyseessä oli täysin uusi Taidetestaajille luotu taide-elämys, jossa flamenco-tanssijoiden koputussarjat, tumma ja ilmaisuvoimainen flamenco-laulu ja perinteinen big band muodostivat yhdessä massiivisen rytmikoneiston. Saksofonisolistina ja kapellimestarina esiintyvän espanjalaisen jazzin kärkimuusikoihin lukeutuvan Perico Sambeatin lisäksi UMOn kokoonpanoa konsertissa vahvistivat kolme huippuluokan flamencomuusikkoa: laulaja Alba Carmona ja cajón-rumpali David Domínguez Espanjasta sekä suomalainen flamencokitaristi Joonas Widenius.


Oppilaiden kommentteja esityksestä


Mitä esityksestä jäi mieleen?

"Esityksestä jäi mieleen hienot valot ja upeat tanssijat."

"Mieleeni jäi esityksestä upeat puvut, kivasti kopisevat kengät ja se, ettei joku osannut suomeksi sanoa muuta kuin kiitos.

"Yksi esityksen osista oli sellainen, että se oltiin tehty juuri meille, eli sitä ei vissiin ole näytetty aikaisemmin. Ja jonkun osan nimi suomennettuna oli yksinäisyys."
"Enemmän mulla jäi asioita mieleen yleisöstä ja muista tiloista kuin itse esityksestä." 

"Edessämme istuvilla oli jatkuvasti puhelimet käytössä ja puhelimen valo vilkkui kokoajan. Salissa ei saanu kunnolla happea ja haistoin vain muiden hajusteet (ärsyttävää)."

"Esityksestä jäi mieleen se, kun orkesteri soitti monia hienoja kappaleita erilaisilla soittimilla ja flamenco tanssi, missä tanssijat tanssivat flamencotanssia erilaisissa asuissa. Myös se, kun meille katsojille opetettiin hieman flamencotanssin käsiliikkeitä."

"Mieleeni jäi tanssijoiden hienot tanssit ja kauniit mekot."

"Mieleen jäi tanssijoiden asut ja heidän liikkeet ja myös musiikki."

"Esityksestä jäi mieleen tanssija mies ja punainen valaistus."

"Mieleen jäi tanssijoiden mekot ja upeat tanssiliikkeet."

"Esityksestä jäi mieleen ne tanssijat, koska ne tanssi hassusti mut iha kivasti."

"Esityksestä jäi mieleen ihanat puvut."
"Mieleeni jäi bussimatkat."

Mistä pidit esityksessä?

"Pidin tanssijoiden sulavista tanssiliikkeistä ja koko esityksen tunnelmasta."

"Esityksessä pidin kopisevista kengistä ja liehuvista mekoista. Joissain osissa oli laulua, pidin myös siitä."

"Pidin tanssiesityksistä ja musiikista."

"Pidin eniten orkesterista, koska ne osasivat soittaa niin hienosti."
"Pidin musiikin tunnelmasta ja oli kivaa nähdä uutta juttua. Aino asia, mikä harmitti, oli se, että emme voineet katsoa esitystä loppuun."

"Pidin kuinka elokuvamainen bändin soittama musiikki oli."

"Pidin esityksen monipuolisuudesta ja musiikista jota siellä soitettiin."

"Pidin esityksestä ja niitten mekoista, koska ne oli iha nättei."

"Tykkäsin tansseista ja asuista."

"Pidin siitä, että musiikkia soitettiin samaan aikaan kun tanssijat tanssivat, eikä musiikki tullut nauhalta."


UMO Helsinki, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Uuden Musiikin Orkesteri... ytimekkäästi ilmaistuna UMO Helsingin 16 soittajan laajuinen big band -kokoonpano soittaa jazzia ja uutta musiikkia sekä paljon erilaista rytmimusiikkia kuten soulia ja bluesia. UMO Helsinki on ollut olemassa vuodesta 1975 asti ja on levyttänyt yli 50 levyä ja tehnyt tuhansia keikkoja ympäri Suomen ja muuta maailmaa. UMO Helsinki tekee noin 100 keikkaa vuodessa.


www.taidetestaajat.fi


https://umohelsinki.fi

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...