maanantai 13. toukokuuta 2024

Luovia valonlähteitä

7. -luokkalaisten käsityön tehtäviin kuuluu Valonlähde-työ. Työssä suunnitellaan ja valmistetaan pehmeitä ja kovia materiaaleja yhdistellen maksimissaan 30 senttimetrin korkuinen, yhden tai useamman valon sisältävä esine. Materiaaleina Valonlähteeseen ovat käytettävissä muun muassa metalli, erilaiset kankaat, langat, puu, peiliosat, lasi ja muovipleksi. Käytettävät menetelmät saa valita itse, ja suosittuja ovat ainakin huovutus ja virkkaaminen.

Tänä lukuvuonna Valonlähde-työn tekeminen aloitettiin ennen joulua, ja valmista tuli viimeistään toukokuussa. Suunnitteluun käytettiin muutama oppitunti, ja niin suunnittelu- kuin rakenteluvaiheestakin pidettiin työpäiväkirjaa. Loppuraportissa Valonlähteen valmistuttua arvioitiin omaa työskentelyä ja työtä.

7. -luokkalaisten käsissä syntyi erityisesti pöydälle laitettavia Valonlähteitä. Useassa aiheeksi oli valittu eläin. Moni oppilas sai omaan huoneeseen itse tehdyn tuotteen!


Kuvassa on 7A-luokan oppilaiden suunnittelemia ja tekemiä Valonlähteitä


Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...