maanantai 6. toukokuuta 2024

Taiteidenvälinen opetus: Kädentaitopuut Keravalla

Taiteidenvälisen painotuksen luokat 7A ja 8A sekä kuvataiteen 9. luokan valinnaisryhmä osallistuivat Keravan Päivölänlaakson koulun luokkien 1AB ja 1-2K kanssa Järvenpään naapurikaupungin Kerava100 -juhlavuoden Kädentaitopuut-ympäristötaideteoksen tekemiseen. Teoksen ideoijana ja kokoajana toimi Keravan Opisto.

Puita suojaaviin rautakehikoihin koottiin maanantaina 6.5. erilaisia ympäristötaideteoksia, joita ovat olleet tekemässä niin koululuokat, harrastusryhmät kuin yksittäiset taiteen ja käsityön opiskelijat ja harrastajatkin. Teoksissa on nähtävillä erilaisia kädentaitotekniikoita kuten huovutusta, tilkkutöitä, kollaaseja ja mosaiikkeja, tupsuja, pienoismalleja sekä maalauksia ja piirroksia. 

Monissa teoksissa otetaan kantaa muun muassa suvaitsevaisuuden, erilaisuuden arvostamisen ja toisten huomioimisen puolesta. Juuri kukkaan puhjenneet kirsikkapuut Kädentaitopuiden läheisyydessä tarjosivat mitä kauneimman ympäristön keväisen ulkoilmanäyttelyn avajaisille!








Kädentaitopuut-ympäristöteos on nähtävillä Keravan Paasikivenkadun varren puiden rautakehikoissa toukokuun ajan. 

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...