tiistai 8. syyskuuta 2020

Lukuvuoden oppilaskuntatoiminta käyntiin

 

Koulumme oppilaskunta kokoontui järjestäytymiskokoukseen keskiviikkona 2.9. Oppilaskunnan ohjaavina opettajina toimivat Liisa Thil ja Nina Nyqvist. Koulumme oppilaskunta, kuten koko koulummekin, koostuu 1.-9. -luokkien oppilaista, ja edustettuna on sekä yleisopetuksen että erityisopetuksen luokat. 

Lähes kaikki koulumme 27 opetusryhmää olivat edustajiensa kautta paikalla lukuvuoden ensimmäisessä kokouksessa, jossa käytiin läpi oppilaskunnan toiminnan tavoitteet: 

  • Oppilaskunta ajaa rakentavasti ja tehokkaasti oppilaiden mielipiteitä ja asioita eteenpäin. 
  • Oppilaskunnan tavoitteena on tuoda myös hauskuutta koulunkäyntiin. 
  • Oppilaskunnan tehtävä on toimia äänitorvena oppilaiden toiveille niin koulussamme kuin myös laajemmin osana koko kaupunkia.
  • Oppilaskunta osallistuu aktiivisesti Lasten ja nuorten ääni -hankekilpailuun ja sen kautta käsittelyyn tuleviin asioihin. 
  • Oppilaskunnan toiminnan peruslinjaus on, että se ajaa kaikille oppilaille ja kaikille luokka-asteille yhteisiä asioita ja etuja. 


 

Kuvassa Nina, sihteeri Helmi, puheenjohtaja Pyry, varapuheenjohtaja Viivi ja Liisa. 

 

Ensimmäisessä kokouksessa oppilaskunta äänesti ehdolle asettautuneiden oppilaiden keskuudesta puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin. Lopuksi oppilaskunta vielä käsitteli välituntivälineiden hankintaan liittyvää ideointia.  Onkin tärkeää, että hankintoja ovat miettimässä oppilaat itse, jotta uudet välineet ovat mieluisia ja piristävät paikoin pitkiä koulupäiviä. 

Lukuvuodesta on tulossa oppilaskunnan kannalta työntäyteinen ja innostava! Viime keväänä Lasten ja nuorten ääni -hankkeessa JYK:n voittoisa kierrätykseen, ympäristönsuojeluun ja ruokahävikkiin pureutuva projekti on vielä toteuttamatta. Sen käytäntöön vieminen sekä kouluviihtyvyyden ja positiivisuuden edelleen kehittäminen ovat oppilaskuntalaisten ja heitä ohjaavien aikuisten “mietintämyssyssä ja työpöydällä”. Innolla jäädään näkemään, mitä kaikkea oppilaskunta vielä pääseekään ideoimaan ja tekemään tänä lukuvuonna oppilaiden ja koulun parhaaksi!

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...