maanantai 14. syyskuuta 2020

Syyssateita pidellessä kirjoiteltiin vuorotarinoita

 

Syyssateita pidellessä kirjoiteltiin vuorotarinoita

Sateisena syyskuisena tiistaina 6A-luokan oppilaat kokeilivat äikän tunnilla kirjoittaa tarinaa vuorotellen. Ensin kuvailtiin jotain paikkaa. Sitten kirjoitettu osuus taitettiin piiloon ja paperia vaihdettiin toisen oppilaan kanssa. Toinen oppilas jatkoi tarinaa kirjoittamalla, kuka ja millainen henkilö tässä paikassa asui. Sitten kirjoitettu taitettiin taas piiloon ja kirjoittajaa vaihdettiin. Kirjoitettiin, mitä tämä henkilö tekee, taitettiin kirjoitettu taas piiloon ja vaihdettiin papereita. Kirjoitettiin, mitä yhtäkkiä tapahtui, taitettiin yllättävä käännekohta piiloon ja vaihdettiin papereita. Viimeisenä kirjoitusvuorossa ollut oppilas kirjoitti tarinalle loppuratkaisun. 

Valmiissa tarinoissa on hyvin vähän järkeä, mutta niitä oli hauska lukea ääneen koko luokalle 🙂 Eräässä tarinassa ollaan ensiksi koulussa, josta poliisit lopulta löytävät laturin. Toisessa tarinassa luokkahuoneesta edetään metsän kautta kauppakeskukseen. Yhdessä tarinassa seikkailevat presidentit Halonen ja Niinistö, ja vieruskaverin tarinassa kauppakeskuksen ovat vallanneet kotieläimet. Kirjoitushetken säätila on päässyt mukaan moneen tarinaan: tarinoissa sataa. Tarinoissa päästään maasta kuuhun ja liikutaan kotikeittiöstä ratsutallille tuosta vain!
 




 

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...