tiistai 22. syyskuuta 2020

Kodin ja koulun päivän touhuja 5A-luokassa

 

Tällä viikolla vietetään kodin ja koulun viikkoa. Koronasta johtuen emme voi ottaa vanhempia koululle, mutta osa luokista on sen sijaan suunnitellut mukavia etäjuttuja viikon varalle. 5A-luokassa on mm. käsitelty nuoren elämää ja laadittu yhdessä "viidesluokkalaisen säännöt". Luokan suunnitelmissa on myös kuvata video normaalista koulupäivästä ja jakaa se linkkinä 5A-luokkalaisten vanhemmille. 

VIIDESLUOKKALAISEN SÄÄNNÖT / 5A-luokan oppilaat

Rahaa pitää käyttää järkevästi ja harkiten. Rahaa voi saada esimerkiksi kotitöistä. Myös viikkorahaa voi saada vähän (5-7€). Lisää rahaa voi saada vanhemmilta pyytämällä tarvittaessa.

Läksyt pitää tehdä koulun jälkeen tai saman päivän iltana. Läksyt voi tehdä ennen tai jälkeen välipalan.

Peliaikaa on arkisin noin 2 tuntia ja viikonloppuisin vähän enemmän (3-4h).

Kotiintuloaika on arkisin klo 20.00 ja viikonloppuisin klo 20.30/21.00.

Pukeutumisesta saa päättää itse, mutta kannattaa pukeutua tarpeeksi lämpimästi.

Päivän aikana tulee syödä aamupala, lounas, välipala, päivällinen (klo 17.00/18.00) ja iltapala. Päivässä pitää syödä ainakin kaksi lämmintä ruokaa. Karkkia syödään viikonloppuisin.

Kaverit saa itse valita. Ei kannata hengailla kovin paljon itseä vanhempien kanssa. Vanhemmille pitää kertoa kenen kanssa on, ja minne on menossa.

Somesovelluksia (Instagram, Tiktok, Snapchat, Whatsapp) saa käyttää, mutta niitä pitää käyttää vastuullisesti ja sääntöjen mukaan. Seuraajiksi ei pidä hyväksyä epäilyttäviä tyyppejä. Nettisivuja voi nuoren puhelimesta rajoittaa. Ruutuaikaa koskevat samat rajoitukset kuin peliaikaa.

https://kodinjakoulunpaiva.fi/ 

 

 



Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...