maanantai 16. joulukuuta 2019

Hae taiteidenväliseen painotukseen!

Elokuussa 2020 Yhteiskoululla aloittavat 7. -luokkalaiset voivat hakea koulumme uuteen painotukseen su 2.2. 2020 mennessä. Taiteidenvälisessä painotuksessa opiskellaan taiteellista ilmaisua ja viestintää eri oppiaineiden näkökulmista. Painotuksessa yhdistyvät kuvataiteen, musiikin sekä äidinkielen ja kirjallisuuden oppiaineet.

Opintojen tavoitteena on, että oppilaat löytävät omat vahvuutensa taiteen tekijöinä sekä taiteen kokemiseen ja tekemiseen liittyvän ilon ja mahdollisuudet myös opiskelu- ja työelämässä.  Oppilaiden toiveet sekä omakohtaiset taiteelliset ja viestinnälliset kehittymistavoitteet huomioidaan opiskelutöitä suunniteltaessa ja toteutettaessa.

Painotetuissa opinnoissa valmistetaan eri taiteenlajeja yhdisteleviä teoksia ja teoskokonaisuuksia, joista kootaan näyttelyitä, esityksiä sekä digitaalisesti tallennettuja tuotoksia. Opinnoissa myös vieraillaan erilaisissa taidekohteissa (mm. näyttelyt ja konsertit) ja tavataan eri alojen taiteilijoita (mm. kirjailijavierailut).

Taiteidenvälisessä painotuksessa opiskelu ei edellytä minkään taiteenlajin harrastamista vapaa-ajalla; kiinnostus taiteellisessa ilmaisemisessa kehittymiseen riittää!







Taiteidenvälisen painotuksen opetussuunnitelman sisältöjä:  
Painotuksen opiskelutyöt ja projektit voivat liittyä hankkeisiin ja projekteihin, joissa koulun on mukana: 
Opinnoissa hyödynnetään vierailijoita sekä teema- ja juhlapäiviä : 
Painotuksen opiskelu voi linkittyä sisältöihin, joita opiskellaan eri oppiaineissa:  
Draamaa harjoitellaan, koulun arkea voidaan elävöittää ja juhlapäiviin tuottaa sisältöä: 
Järvenpään taidemuseo ja muut kulttuurikohteet ovat painotuksen vierailukohteita: 
Valtakunnalliset kampanjat sekä Järvenpään kaupungin Koulujen Kulttuuripolku huomioidaan: 

Taiteidenvälisen painotuksen oppilaat harjoittelevat esiintymistä koulussa ja koulun ulkopuolella:

Kuvataidenäyttelyitä voidaan pitää paitsi koululla myös esim. Prisma-keskuksella

Lisätietoa taiteidenvälisen painotuksen opetuksesta saa Mirja Karjalainen-Väkevältä, Erkki Auviselta ja Katariina Knuutiselta. 

Järvenpään peruskoulujen huoltajainfo koulujen painotuksista pidetään Kartanon koululla keskiviikkona 22.1. klo 18.30-19.30. Painotukseen tulee hakea sunnuntaihin 2.2. mennessä kouluilta saatavalla hakulomakkeella. 

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...