keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Luovaa kirjoittamista kotosalla

6A ja 7B ovat kirjoittaneet osana etäopiskeluaan tarinoita, joista osa liittyy ajankohtaiseen koronavirus-aiheeseen. Kun nyt ollaan paljon kotona, omalle luovalle kirjoittamiselle saattaa tarjoutua hyvin aikaa. Tässä huhtikuun lahjana aloituksia, keskikohtia ja loppuosuuksia oppilaiden tarinoista! Valitse aloitus, keskikohta tai lopetus, käytä sitä inspiraation lähteenä ja kirjoita oma tarinasi! 😊
Tarinan aloituksia
Kaupassa oli hiljaista. Hyllyillä ei ollut paljoakaan yhtään mitään ruokaa. Vain pari vanhusta käveli leipähyllyjen välissä.
*
Thanos oli normaalisti vessassa, kunnes hän huomasi: “Täällä on vain yksi pala paperia!” Thanos huomaa, että paperissa lukee jotain:
*
Olin lähtenyt pois sieltä. En enää jaksanut kuunnella vanhempieni ainaista läksytystä, joten lähdin. Eihän minulla ollut tietenkään mitään paikkaa mihin mennä, mutta hetken mielijohteesta päätyy tekemään kaikkea tyhmää.
*
Koko Suomi on asiasta tietoinen ja noudattaa määräyksiä parhaansa mukaan, tai ainakin näin voisi luulla. 
Tarinan keskikohtia
Aina kun olen ulkona, ihmiset tulevat ja antavat minulle vessapaperia tai kutsuvat minua vessapaperitytöksi. On outoa, että yhtäkkiä kaikki tuntevat minut.
*
Miehellä ei ollut naapureita, koska siinä metsässä ei asunut ketään muuta ja tosi harva ihminen tiesi miehen olemassaolosta. Yleensä vapaa-ajallaan hän poimi marjoja, esim. mustikoita, metsämansikoita ja karhunvatukoita tai saunoi ja ui hänen mökkinsä vieressä olevassa lammessa.  Miehellä ei ollut enää perhettä, koska se oli edesmennyt tulipalossa kymmeniä vuosia sitten.
*
Vaelsin vähän aikaa ja sitten näin savua. Se oli laavu keskellä metsää! Haukuin niin lujaa, että se mies siinä laavussa huomasi minut. Menin miehen luo ja yritin saada häntä katsomaan pannastani puhelinnumeron. Kun tarpeeksi hypin miestä vasten, hän huomasi minun pantani! Hän kaivoi puhelimen esiin ja soitti omistajalleni.
*
Ajattelin kotona, että näyttikö tilanne oikeasti niin pahalta vai tehtiinkö uutisesta tarkoituksella todella yliampuva. Se ei tuntunut niin pahalta kuin uutisessa väitettiin. Päätin kuitenkin jättää uutisen omaan arvoonsa ja katsoa jonkun elokuvan.

Tarinan lopetuksia
Juoksen murojen luo. Perille päästyäni hengitykseni muuttuu taas raskaaksi. Hengitän nopeasti ja raskaasti. Silmäni sulkeutuvat ja tunnen kaatuvani maahan. Näen mustaa ja kuulen ainoastaan kovan piippauksen korvissani. Piippaus hiljenee ja en kuule enää mitään. Päästän viimeisen henkäyksen ulos ja olen poissa. 
*
Arttu oli ihan hädissään. Miten hän ei tiennyt asiasta? Hän ei pystynyt uskomaan, mitä oli tapahtumassa.
*
Siitä lähtien kun Tommi sairastui, hän on aina seurannut mediaa. Hänellä on nykyään puhelin, televisio ja ajankohtaisia lehtiä.  
*
Ärsyyntyneenä rupesin kaivelemaan muistiani tilanteen ratkaisemiseksi ja muistelin kuulleeni, että kaikki kestotuotteet ovat nyt suosittuja, ja niinpä päätin lähteä tähän trendiin mukaan. Kehittämällä kestovessapaperin, nimittäin! 

Taiteidenvälinen opetus: Ruokaa!-näyttely 8.10.-8.11.2024

Ruokaan liittyy monenlaisia muistoja. Ruokaa tarjotaan tärkeissä tilaisuuksissa, lohdutukseksi ja kun on aihetta juhlaan.  Ruokaa ja elämää...